Cei împăciuitori vor fi numiți fii ai lui Dumnezeu


Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău şi buzele de la cuvinte înşelătoare. Să se depărteze de rău şi să facă binele, să caute pacea şi s-o urmărească. (1 Petru 3:10-11)

Ascultă ediția audio aici.

Pacea adevărată își găsește primul fundament în pacea cu Dumnezeu: împăcarea, rod al lucrării lui Isus Hristos, și îndreptățirea acceptată prin credință restaurează armonia noastră cu Dumnezeu. Apostolul Pavel spune: „Deci, fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu” (Romani 5:1,2). Cea de-a doua condiție a păcii veritabile este pacea cu noi înșine. O conștiință liberă de orice remușcare, un spirit liniștit, o mentalitate pozitivă sunt semne ale păcii interioare. În cele din urmă, cea de-a treia condiție a păcii veritabile este pacea cu aproapele nostru, cu familia, cu frații de credință, cu străinii și inclusiv cu cei care se consideră dușmanii noștri. „Acela care este în pace cu Dumnezeu și cu semenii Săi nu poate să fie nenorocit. Invidia nu se va afla în inima sa; bănuielile rele nu-și vor găsi loc acolo; ura nu poate să existe” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 25).

Cei împăciuitori construiesc pacea. Nu se limitează la a se bucura de ea ca de un fruct personal al echilibrului lor mental, ci creează condițiile necesare ca și alții să se bucure de pace. Sunt dedicați, caută pacea, o favorizează, apără și practică înțelegerea. Cel ce construiește pacea este un activist tăcut, bun și binevoitor al drapelului împăcării. Face parte din rezistența pacifistă împotriva violenței, la fel ca Isus. Iată de ce este numit copil al lui Dumnezeu: „Inima care este în armonie cu Dumnezeu este părtașă la pacea cerească și va împrăștia influența ei binecuvântată în jur. […] Acela care, prin cuvânt și faptă, îl va conduce pe altul să renunțe la păcat și să-și predea inima lui Dumnezeu este un făcător de pace, un împăciuitor. […] Spiritul păcii este dovada legăturii lor cu cerul” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 25). Textul lui Petru ne spune că secretul păcii constă în bucuria de a trăi și în curgerea zilelor fericite.

Să fim și noi pacifiști, care descoperă lumii esența Evangheliei! Prin atitudinea noastră, să arătăm ce echilibru și liniște vin din comuniunea cu Isus. Atunci, mulți vor putea vedea că există în ceruri un Dumnezeu…

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.