Există posedare demonică?

Când a ajuns Isus de partea cealaltă, în ţinutul gadarenilor, L-au întâmpinat doi îndrăciţi, care ieşeau din morminte. Erau aşa de cumpliţi, că nimeni nu putea trece pe drumul acela. (Matei 8:28)

Francisco Luis era un tânăr de vreo douăzeci de ani care începuse să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Pastorul Luis Bueno ținea studii biblice la domiciliu cu el, sora lui și mama lor. Într-o zi, tânărul a venit la întâlnire cu răni și arsuri pe față. Mama i-a spus pastorului că fiul ei suferea de o boală ciudată: avea uneori convulsii care îl făceau să se lovească de pereți, să se arunce în pat sau pe jos sau, ca de data aceea, pe soba casei. Pastorul a întrebat-o dacă îl consultase vreun medic. Mama i-a răspuns afirmativ și i-a arătat medicamentele pe care tânărul le lua. Pastorul a rămas perplex. Remarcase tristețea din privirea lui Francisco Luis la întâlnirile lor. În timpul studiilor biblice abia dacă vorbea. După ce s-a rugat pentru el și pentru familia lui, pastorul a început să studieze cazul, reacțiile, gesturile tânărului și să îi analizeze puținele cuvinte.

Îmi amintesc ziua în care l-am cunoscut pe Francisco Luis. Venise să asiste la o conferință biblică ce se ținea la biserică. Eu însumi eram la începuturile mele în ce privește frecventarea bisericii. La sfârșitul întâlnirii, după ce majoritatea participanților a plecat, Francisco Luis a fost cuprins de una dintre straniile convulsii. A fost oribil. Cu fața descompusă, cu ochii ieșiți din orbite, cu brațele încrucișate ca și cum ar fi vrut să se apere de ceva sau cineva, sărea pe deasupra a șase rânduri de scaune în sala de conferință, în timp ce dialoga feroce cu demonul care îl chinuia: „Pleacă, Satano, nu mă mai chinui!” Frații din biserică au încercat să îl stăpânească, dar patru sau cinci bărbați nu au avut nicio putere împotriva lui! Ne-am rugat cu toții, foarte speriați. După câteva minute teribile, s-a calmat. Pastorul l-a vizitat timp de luni de zile. Membrii bisericii și familia lui au făcut din cazul său un permanent subiect de rugăciune. Cu timpul, Francisco Luis a fost eliberat de Domnul și și-a regăsit un comportament senin, încrezător. Apoi, surâzător, ne privea în ochi cu recunoștință. S-a botezat și a dus o viață normală până la moartea sa. Am fost unul dintre prietenii lui din biserică de-a lungul multor ani.

Da, posedarea există și i-am fost martor. Dar puterea Evangheliei este mai tare decât demonul. Răul nu poate birui binele, căci există în ceruri un Dumnezeu.

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.