A te căsători și a rămâne căsătorit – devoțional miercuri

„Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare, și au zis: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar El, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!’” Matei 25:11-12

Este o mare diferenţă între a „crede numai” şi o adevărată relaţie de credinţă cu Dumnezeu. Aşa-zisa lume creştină a susţinut principiul „crede numai” ca pe o marcă a credinţei ei. Dar numai un consimţămint al intelectului n-a fost niciodată suficient pentru mântuire. Acela care are o legătură vie cu Dumnezeu, legătură din care izvorăşte o reală credinţă, numai acela va accepta în mod real şi continuu jertfa lui Hristos ca bază a mântuirii.

În ce priveşte primirea vieţii veşnice, legătura noastră cu El, a-L cunoaşte, a-L iubi şi a ne încrede în El, constituie întreaga temelie a vieţii creştine. Viaţa veşnică se bazează pe Isus şi ceea ce El a înfăptuit, dar şi noi avem un rol. Noi trebuie să acceptăm, să primim ceea ce El a realizat, sau altfel nu vom avea nici un beneficiu.

Viaţa creştină începe în momentul îndreptăţirii, atunci când noi acceptăm pentru prima oară harul Său mântuitor. Continuând să acceptăm zilnic harul Său, relaţia continuă. Este ca şi în căsnicie. Ce e mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit? În final trebuie să recunoşti că întrebarea n-are sens! Nu poţi să rămâi căsătorit dacă nu eşti deja căsătorit, şi a te căsători nu face doi bani dacă nu rămâi căsătorit. Amândouă aspectele sunt importante şi necesare. A veni la Isus este important. A rămâne cu Isus este la fel de important. Amândouă aspectele sunt de o importanţă vitală.

În Matei 25 Isus ne vorbeşte despre ospăţul de nuntă. Ajunse în faţa faptului împlinit, când cele cinci fecioare neînţelepte au cerut să fie şi ele primite la ospăţ, Isus le-a răspuns: Nu vă cunosc. În Matei 7:23 ni spune: „Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’” Cei cărora le-au fost adresate aceste cuvinte au făcut o grămadă de lucruri. Ei au zis: „Doamne, Doamne.” Ei ştiau să cheme numele lui Isus. Ei scoseseră demoni şi făcuseră multe minuni. Dar ei nu-L cunoşteau pe El.

Aceia care se vor pierde la ziua de apoi vor fi cei care nu L-au cunoscut pe El. Îl cunoşti tu astăzi pe Isus? Ai acceptat tu şi astăzi jertfa Sa? Ai petrecut timp în comuniune cu El?

Material preluat de pe devotionale.ro.