DĂ-NE OCHI SĂ VEDEM!

Petru și Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii: era ceasul al nouălea. Acolo era un om olog din naștere, care era dus și pus în toate zilele la poarta Templului numită „Frumoasă”, ca să ceară de milă de la cei ce intrau în Templu. Omul acesta, când a văzut pe Petru și pe Ioan că voiau să intre în Templu, le-a cerut milostenie. Petru, ca și Ioan, s-a uitat țintă la el și a zis: „Uită-te la noi!”  
Faptele 3:1-4

Am putea să trecem pe lângă acest olog și să ajungem direct la partea bună, în care Petru îl vindecă pe acesta. Întotdeauna mi-a plăcut această povestire, dar este ceva minunat și de luat în seamă și în primele patru versete ale sale. Până de curând, nu am văzut acest lucru, ca o ironie, pentru că acesta este punctul central al povestirii! Petru cel neconvertit, Petru care nu fusese încă umplut cu Duhul Sfânt la Cincizecime, Petru care umblase cu Isus timp de trei ani fără să înțeleagă ce înseamnă Împărăția lui Dumnezeu, acum o înțelesese!

Vechiul Petru nu l-ar fi observat pe cerșetorul șchiop. El și Ioan erau concentrați să meargă la Templu să se roage. Ora de rugăciune, ora nouă sau ora 15:00, era unul dintre cele trei momente de rugăciune zilnică în care evreii veneau la Templu, își spuneau rugăciunile și plecau. Aceasta era misiunea lui Petru și a lui Ioan. Dar acum Isus reușise să ajungă la ei. Misiunea Lui era, în cele din urmă, oamenii. Rugăciunea era un mijloc pentru un scop: să-L iubească pe El și să-i iubească pe oameni. Rugăciunea este puterea care schimbă inimile, așa că putem ajuta oamenii să experimenteze puterea lui Dumnezeu!

Deci, Petru a înțeles în sfârșit, iar viața și caracterul său au devenit frumoase prin transformarea sa prin puterea mesajului Evangheliei. Acum putea să vadă! În loc să treacă pe lângă el fără să-l observe vreodată pe cerșetorul șchiop, Petru l-a văzut. L-a văzut și apoi și-a fixat ochii asupra lui și i-a atras atenția. Petru a văzut prin ochii lui Isus pentru că fusese cu Isus și acum era plin de Duhul Său.

Cât de des trecem pe lângă oameni și nu-i vedem cu adevărat. Cât de des suntem orbite cu privire la cel mai important lucru: oamenii. Dar avem același acces la Duhul Sfânt pe care l-a avut și Petru. Avem aceeași oportunitate de a umbla zilnic cu Hristos. Putem să vedem ca Isus, să ajutăm ca Isus și să trăim misiunea Lui în fiecare zi, pe măsură ce El ne deschide inimile și mințile pentru a vedea cu adevărat.

Dragă Tată, umple-ne cu Duhul Tău cel Sfânt, ca să-i putem vedea cu adevărat pe ceilalți!

autor: Lee Lee Dart


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.