MOLLY ȘI SARALEE

Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. 
Zaharia 2:8

Saralee, un maltez alb, și Molly, un Shih Poo argintiu, sunt două cățelușe pe care eu și soțul meu, George, le-am adoptat în urmă cu câțiva ani. Amândouă sunt foarte atașate de George. Saralee își petrece ore întregi dormind în poala lui. Molly, de două ori mai mare decât Saralee, își petrece timpul la picioarele lui George sau în cușca ei. O urmărește pe Saralee și, imediat ce Saralee coboară, Molly îl imploră din priviri să o ia pe ea. Dacă amândouă cățelușele ajung în același timp la scaunul lui George, are loc o încăierare fizică între ele. După ce le separăm, trebuie să găsim o modalitate de a le ține pe amândouă, ca să fie mulțumite. Undeva, în trecutul lor, cele două cățelușe au fost neglijate. Una, prin prea multe îmbrățișări. Cealaltă, prin prea multă neatenție.

Aceste două mici creaturi îmi amintesc de mulți oameni. Unii se așteaptă să fie în permanență mângâiați. Nicio măsură de atenție personală nu le este suficientă. Alții stau deoparte, apucând firimiturile de afecțiune care le sunt oferite. Mă uit la copiii cărora le predau la școală și le recunosc pe Saralee și pe Molly în fiecare clasă. Mă întreb mereu: Ce ar face Isus cu ei? Înalț constant rugăciuni pentru elevii mei, căutând înțelepciunea Lui în timp ce mă ocup de ei. Vreau să fiu un adult iubitor și grijuliu în viața lor. Vreau ca ei să-L vadă pe Isus în mine.

În calitate de prietenă, trebuie să găsesc modalități de a le încuraja pe toate Saralee și Molly din lumea mea. Aici intervine Isus. El le iubește pe toate Molly și Saralee în mod egal. Când mă gândesc la unii dintre adulții pe care îi cunosc, unii sunt ca Saralee. Ei nu știu cum să trăiască fără o atenție constantă. Acești oameni sunt răniți cu ușurință. Este nevoie de multă grijă pentru a-i ajuta să îi iubească pe ceilalți la fel de mult cât se iubesc pe ei înșiși. Alții sunt mai mult ca Molly. Ei reacționează rapid la bunătate și la cuvintele pline de grijă. Prieteniile cu oamenii de tipul lui Molly sunt foarte împlinitoare.

Este nevoie de multă chibzuință pentru a găsi modalități de a-i asigura pe ceilalți că fiecare dintre ei este unic și special în ochii lui Dumnezeu. Eu le reamintesc prietenilor mei că sunt lumina ochilor lui Dumnezeu. Isus ar fi murit pentru a-i salva pe oricare dintre ei. Vă rog să vă amintiți că, indiferent dacă vă vedeți ca o Molly sau ca o Saralee, sunteți prețioase și de neînlocuit pentru Dumnezeu.

autor: Patricia Cove


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.