LUMINĂ ÎN TABLOUL DE BORD

Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.
Ieremia 29:13

Era timpul să cumpărăm o mașină nouă și, mergând din dealer în dealer, am pornit să căutăm cea mai bună mașină, în intervalul meu de preț, firește. Am fost încântată să conduc noua mea mașină spre acasă. Mi-au plăcut luminile și mesajele care apăreau pe tabloul de bord pentru a-mi spune dacă era ceva ce necesita atenție. După șase ani, mașina încă funcționează bine.

Zilele trecute, soțul meu mi-a spus: „În bordul mașinii se vede o lumină, știi ce se întâmplă? Pentru ce este?” Am scos manualul și, în cele din urmă, mi-am dat seama că era vorba de comutatorul pentru oprirea automată. Fusese lovit din greșeală și, deși fusese la vedere în ultimii șase ani, nu-l observasem niciodată – sau nu realizasem că mașina avea această funcție. Au fost momente în care mi‑am dorit ca motorul să nu se oprească automat. Nu mi-am dat seama niciodată că puteam controla această funcție. M-am întrebat ce alte funcții nu cunoșteam. Atâta timp cât mașina funcționa fără probleme, nu mă interesase să o explorez mai mult – poate că existau și alte funcții care puteau face condusul meu mai lin și mai sigur. 

M-am gândit la relația mea cu Dumnezeu. Știu că El există și știu că mi-a dat o viață nouă. Un manual, Biblia, care să mă ajute să-mi trăiesc viața în mod eficient. Am fost creștină toată viața. Când apar provocările vieții, mă îndrept spre El și continui să merg mai departe. Citesc Cuvântul Său și mă rog, dar oare explorez Cuvântul Său și aflu mai multe despre El? Viața mea a fost destul de liniștită, cu câte un necaz ocazional, așa că nu a fost nevoie să sap mai adânc în înțelegerea lui Dumnezeu.

Mulțumită de lecția pe care tocmai o învățasem, m-am hotărât să profit cât mai mult de timpul petrecut aici, pe pământ. Să-L cunosc mai bine pe Dumnezeu, astfel încât să nu trec prin viață doar așa, pur și simplu. Și mai important, relația mea cu El să fie de așa natură încât să știu cum lucrează El și să cunosc dorințele Lui pentru mine. Vreau să știu când Duhul Sfânt mă convinge. Vreau să cunosc și să recunosc vocea Lui.

Dar tu? Care este experiența ta cu Isus? Sper că îți vei face timp pentru a descoperi esența vieții și pe Dătătorul de viață, astfel încât să experimentezi abundența și frumusețea a tot ceea ce Dumnezeu a plănuit pentru tine.

autor: Grace Paulson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.