GPS-UL LUI DUMNEZEU

După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele și vecinele ei și zice: „Bucurați-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem.”
Luca 15:9

Am primit un telefon de la un cuplu în vârstă pe care l-am cunoscut în timpul facultății, care m-a întrebat cum mă descurc, având în vedere că îmi pierdusem tatăl cu doi ani înainte. Discutând cu ei, am aflat că prietena mea nu putea sta mult timp de vorbă deoarece pierduse un mănunchi de chei de la proprietățile pe care le închiriase, precum și de la propria casă. Cei dintre noi care au pierdut chei vor înțelege. Vă puteți imagina nivelul ei de panică în acel moment.

În dimineața următoare, am sunat-o pentru a afla ce progrese făcuse. Am putut simți căldura zâmbetului ei prin telefon. Mi-a spus că a urmat sfatul meu de a se ruga. Ea găsise cheile în acea dimineață în timpul închinării în familie, când soțul ei și-a mișcat piciorul și a auzit clinchetul cheilor. Ce bucurie! Toate grijile și o noapte nedormită luaseră sfârșit. Rugăciunea a funcționat!

Acest incident m-a făcut să mă gândesc la faptul că, la fel ca prietena mea, toți pierdem lucruri valoroase în viața de zi cu zi. Poate fi vorba de un loc de muncă, de o reducere a salariului în timpul COVID-19, de o relație sau de liniștea sufletească. Și eu am experimentat pierderi. Mari și mici, de la chei pierdute, la un părinte care a murit în fața mea, la un loc de muncă la Enron la vârsta de douăzeci și unu de ani, în timp ce locuiam singură într-un oraș mare. Dar tot ceea ce este pierdut poate fi găsit cu intervenția lui Dumnezeu. La trei luni după concedierea mea, Dumnezeu mi-a oferit un alt loc de muncă, datorită căruia călătoresc prin lume și explorez obiective turistice în timpul meu liber. La fel cum receptoarele GPS au rolul de a ne localiza cu precizie și de a ne da indicații pentru a ajunge la destinație, dacă Îi permitem lui Dumnezeu să fie GPS-ul nostru, El ne va readuce pe drumul cel bun și Se va bucura împreună cu noi.

Îi vei permite să fie sistemul de poziționare globală în viața ta, prin turbulențele pierderii? Biblia ne promite: „Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Binecuvântările Sale sunt nesfârșite. Rămâi conectat la semnalele GPS ale lui Dumnezeu și vei găsi întotdeauna drumul!

autor: Simone Lewis


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.