MAI ALBĂ DECÂT ZĂPADA

Curățește-mă cu isop și voi fi curat; spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada!
Psalmii 51:7

M-am născut în California și am locuit acolo cea mai mare parte a vieții mele și trebuie să spun că vara nu era perioada mea preferată din an. De obicei, existau aproximativ cinci luni fără ploaie, timp în care totul devenea foarte uscat și maro. În anii mai recenți, aveam incendii de pădure de care trebuia să ne facem griji. Când venea toamna, la câteva zile de la primele ploi, apăreau mici lăstari verzi, iar dacă ploaia continua, în curând aveam un frumos covor verde de care ne puteam bucura. Uneori, iarna, ne bucuram chiar și de un ușor strat de zăpadă.

Apoi, când aveam aproape 90 de ani, m-am mutat în cealaltă parte a țării pentru a locui cu fiica mea cea mai mică și soțul ei în Maine, în nordul Statelor Unite. Mi-a plăcut să văd totul atât de verde vara, datorită ploilor frecvente. Varietatea florilor sălbatice era mereu schimbătoare și atât de frumoasă! Când a venit toamna, frunzele au căzut din copaci, iar iarba a devenit maro. Apoi ningea! Cădeau câțiva centimetri de zăpadă, iar frumusețea revenea. Atâta timp cât temperaturile scăzute se mențineau, afară era un frumos covor de zăpadă.

Într-o dimineață, în timp ce priveam zăpada de la fereastra unde îmi făceam devoționalul de dimineață, m-am gândit la rugăciunea lui David: „Spălă-mă și voi fi mai alb decât zăpada” (Psalmii 51:7). Urmează această cerere câteva versete mai târziu: „Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic!” (Psalmii 51:10). Și dacă am o inimă curată și un duh nou, atunci rezultatul ar trebui să fie ceea ce este promis în Isaia: „Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada” (Isaia 1:18).

Prietenii mei, rugăciunea mea de astăzi pentru noi toți este aceasta: „Doamne, Te rog, spală-ne de păcatele noastre, ca viața noastră să fie mai albă ca zăpada! Dă-ne inimi curate și un duh drept! Îți mulțumim pentru felul în care ne reamintești în fiecare iarnă că iertarea Ta ne acoperă ca zăpada, făcându-ne puri și frumoși. Te iubim, Doamne!

autor: Betty J. Adams


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.