PRESIMȚIRI ÎNFRICOȘĂTOARE

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Într-o dimineață de toamnă, în timp ce eram ocupată cu un proiect acasă, m-a sunat fosta mea colegă de cameră. Părea disperată. Mi-a spus pe scurt că familia ei pățise ceva grav și m-a întrebat dacă poate să treacă pe la mine. La scurt timp după aceea, a urcat scările în apartamentul meu, complet distrusă. Mi-a spus că bunica ei, rămasă în țara ei natală, nu se simțea bine, iar tatăl ei a avut și el probleme de sănătate în ultima vreme.

Cu o seară înainte a observat că un membru al familiei a scris un mesaj pe WhatsApp. Știa că acest lucru înseamnă probabil că se întâmplase ceva teribil. Nu s-a putut hotărî să citească firul mesajelor, știind că nu va fi capabilă să facă față veștilor rele. O presimțire înfricoșătoare a ținut-o trează aproape toată noaptea. Era cuprinsă de o teamă teribilă că ceva îngrozitor se întâmplase cu familia ei. M-am așezat lângă ea, mi-am pus brațul în jurul umerilor ei și am spus o rugăciune. Când, în sfârșit, s-a simțit în stare să-și verifice mesajele, a aflat că ele nu aduceau deloc vești rele. Erau doar niște conversații generale în cadrul grupului familial.

Să ne întoarcem în 1989. Fusesem internată în spital din cauza unei osteotomii la piciorul drept. S-a dovedit că acest picior era cu aproape un centimetru mai lung decât celălalt și, pentru a evita problemele ortopedice pe termen lung, am optat pentru operație. Ca adolescentă, am presupus cu naivitate că mă voi trezi după operație și că totul va fi bine. Nu știam cât de multă durere va fi implicată în procesul de vindecare. A fost un calvar teribil, iar analgezicele au atenuat durerea atroce doar temporar.

Cu toate acestea, dacă aș fi știut dinainte despre rezultat, ar fi schimbat ceva? Nu. Probabil că aș fi fost la fel de neliniștită ca și colega mea de cameră atunci când a ajuns la mine acasă în acea dimineață de toamnă. Iar în cazul ei, toată teama și anxietatea au fost inutile!

Ceea ce m-a învățat acest lucru este că nu are sens să ne temem de nimic din ceea ce am putea întâmpina în viitor. Sentimentele noastre nu vor schimba rezultatul. Doar marele nostru Dumnezeu este Singurul care are totul sub control. El ne va ajuta să trecem prin orice încercare. Așadar, nu vă temeți, căci Domnul este cu noi! El ne va întări și ne va ajuta!

autor: Daniela Weichhold


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.