UN MEMENTO CLAR

Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută.
Evrei 11:6

Îmi place să mă plimb, plimbările de dimineață sau de după-amiază sunt preferatele mele. Am transformat majoritatea plimbărilor mele în plimbări de rugăciune. Mă rog pentru familia mea apropiată și îndepărtată, pentru cererile lor de rugăciune și pentru ale mele. Plimbările de rugăciune au devenit timpul meu preferat pentru a reflecta la Scriptură, la lucrurile care se întâmplă în viața mea, la schimbările pe care aș vrea să le văd în viața mea și la locul în care Dumnezeu vrea să fiu. Dacă nu mă rog în timpul plimbării mele, mă pun la curent ascultând predici, seminare sau o carte. 

Într-una din plimbările mele de rutină, I-am cerut Domnului ajutorul Său pentru a-i aduce succes fiului meu, care își reprezenta liceul la competiția Business Professionals of America la nivel de stat. Cererea mea specifică a fost ca Dumnezeu să îi arate fiului meu că îl iubește și că se va clasa pe primul loc și va fi selectat pentru a trece la nivel național. Fiul meu și-a descoperit pasiunea pentru afaceri. A fost bine pregătit la liceu și a fost încântat să concureze pentru a-și demonstra abilitățile profesionale. În dimineața evenimentului, ne-am rugat și i-am reamintit să depindă de Dumnezeu pentru ajutor prin rugăciune.

Recent, mi s-a reamintit că cererile noastre nu ar trebui să fie prezentate lui Dumnezeu pentru a dovedi dacă El va împlini sau nu Cuvântul Său. Mai degrabă, Dumnezeu ne va împlini petițiile pentru că ne iubește. Acest lucru a venit ca o reamintire clară a faptului că Dumnezeu ne răspunde cu dragoste, indiferent dacă ne îndeplinește sau nu cererile. Mi-am amintit de rugăciunile mele pentru fiul meu în timp ce participa la concursul acesta. O cerere de rugăciune preferabilă ar fi fost ca Dumnezeu să îl ajute pe fiul meu să își sporească credința în El.

În cele din urmă, fiul meu a concurat cu succes și a fost înscris la Business Professionals of America la nivel național. Era atât de multă emoție în vocea lui în timp ce ne împărtășea vestea cea bună. Mi-a bucurat inima când a adăugat: „Îți mulțumesc, Doamne!”

Doamne, fie ca eu să-mi amintesc de dragostea Ta indiferent de felul în care răspunzi la rugăciunile mele!

autor: Margo Peterson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.