DORINȚA INIMII MELE

Să-ți dea ce-ți dorește inima, și să-ți împlinească toate planurile tale!
Psalmii 20:4

Asta este o binecuvântare bună. Am foarte multe dorințe și ar fi minunat dacă toate s-ar împlini. Care sunt dorințele inimii tale? În funcție de vârstă și de situația ta de viață, acestea pot varia foarte mult. Dar aceasta este oare ideea textului?

Vă amintiți povestea vieții lui Solomon? Tocmai devenise rege după o dispută urâtă pentru succesiune în familia lui David. Solomon s-a confruntat cu așteptări mari. Apoi, într-o noapte, a avut un vis în care Dumnezeu i-a spus: „Cere ce vrei să-ți dau” (1 Împărați 3:5). Dumnezeu îi vede situația și i Se descoperă cu bunăvoință. Răspunsul lui Solomon la întrebarea lui Dumnezeu este interesant. El nu dorește bogăție, onoare sau moartea dușmanilor săi, ceea ce ar fi fost de înțeles în situația sa. În versetul 7 citim: „Acum, Doamne, Dumnezeul meu, Tu ai pus pe robul Tău să împărățească în locul tatălui meu David, și eu nu sunt decât un tânăr, nu sunt încercat”.

Avem aici o conversație foarte personală între Solomon și Dumnezeu. El recunoaște cât de neexperimentat este într-un mod foarte sincer și umil. Este conștient de neajunsurile sale. Apoi își face cererea: „Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău!” (1 Împărați 3:9). Solomon își dorește o inimă care să asculte și să discearnă. O inimă care să fie în ton cu voia lui Dumnezeu. Numai așa poate accepta și îndeplini această sarcină uriașă. Un conducător măreț devine mic în fața lui Dumnezeu.

Cum pot să învăț să ascult cu inima mea? Ascultând de Dumnezeu, citind Cuvântul Său, spunându-I ce mă deranjează, ce mă deprimă, ce mă face fericit și pentru ce sunt recunoscător. Pe scurt, prin cultivarea unei relații cu El. Atunci voi putea distinge din ce în ce mai mult între ceea ce mă ajută și ceea ce mă împiedică. Acest lucru va influența și relația cu semenii mei.

Vreau, de asemenea, să am o inimă ascultătoare și cu discernământ față de semenii mei, astfel încât să le pot arăta apreciere, compasiune și iubire, la fel ca Isus, exemplul nostru. Chiar și celor care poate nu sunt pe placul meu, care nu sunt pe lungimea mea de undă. Numai Dumnezeu este capabil să facă acest lucru, iar rugăciunea mea este ca El să facă acest lucru pentru tine și pentru mine.

autor: Dagmar Dorn


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.