SUB ARIPILE LUI

Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!
Matei 23:37

În cartierul meu, ca și în alte locuri de pe mica noastră insulă din Caraibe, am fost invadate și copleșite de prietenii noștri cu pene. Înclinația lor pentru trezitul devreme este anunțată de cântatul cocoșilor, care ne trezesc la ore nepotrivite ale dimineții. Pe lângă faptul că ne întrerup somnul, găinile fac paradă cu puii lor pe străzile și prin cartierele noastre, împrăștiind frunzele greblate care așteaptă să fie puse în saci. Scormonind după insecte, ele dezrădăcinează plantele și sunt o mare pacoste. Sunt o victimă a comunității cu pene, care mă obligă să le urmăresc atunci când încalcă legea. În consecință, există un conflict zilnic între mine și păsări.

Într-o zi, în timp ce îmi fertilizam plantele, am auzit un „cotcodac”. Mi-am ridicat privirea și am văzut o cloșcă cu un pui scormonind în mijlocul frunzelor pe care abia le strânsesem în grămadă în acea dimineață. Mi-am aruncat stropitoarea și am început să le urmăresc. Speriată, cloșca a zburat peste gardul meu, a traversat strada și s-a strecurat printr-o gaură în gardul de pe proprietatea abandonată a vecinului meu. Din nefericire, puiul mic nu a putut găsi o cale de scăpare, așa că a continuat să fugă încoace și încolo. Cloșca însă, aflată în siguranța proprietății abandonate, a continuat să alerge de-a lungul acelei proprietăți, cloncănind îngrijorată pentru puiul ei. După câteva minute, puișorul s-a strecurat printr-o deschizătură în gardul viu și s-a reunit cu mama sa.

Instantaneu, sunetul cotcodăcitului s-a schimbat de la unul de îngrijorare la unul plin de grijă. M-am gândit la cuvintele lui Isus când a invocat analogia cu cloșca și puii. I-am auzit vocea Lui rugătoare: „De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!” (Matei 23:37). Spre deosebire de locuitorii rebeli ai Ierusalimului, atât cloșca, cât și puiul ei au fost de acord și au găsit o cale de a se reuni. Mă rog ca noi să ne arătăm disponibilitatea acceptând invitația Mântuitorului nostru.

Fie ca noi să ne reîntâlnim cu El, sub aripile Lui, unde putem găsi siguranță și protecție.

autor: Valerie Knowles Combie


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.