UN SPIRIT CALM ȘI UN CUVÂNT BLÂND

Un răspuns blând potolește mânia, dar o vorbă aspră ațâță mânia.
Proverbele 15:1

O știre recentă a relatat despre un cuplu din Texas care făcea o drumeție cu copilul lor în munții din Colorado. Ei au luat o curbă în traseu și au ajuns la câțiva metri de o pumă. În timp ce stăteau acolo, puțin uimiți, a apărut o a doua pumă. Copilul a început să plângă, dar cuplul a rămas foarte calm. De fapt, tatăl a subliniat de mai multe ori că au rămas calmi. Mulțumită unui telefon mobil, a acoperirii 911 și a unui elicopter, au fost în cele din urmă salvați. M-am gândit la textul din Daniel 6:22: „Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său și a închis gura leilor.” Mulțumită unui comportament calm și unui înger, au trăit pentru a povesti.

Această poveste îmi amintește de o experiență pe care un pastor și soția sa au avut-o cu ani în urmă, tot în timpul unei drumeții în munții din Colorado. Au ajuns pe neașteptate față în față cu un urs. După câteva momente de tăcere, soția pastorului a început să vorbească foarte încet și dulce cu ursul. Acesta părea să se bucure să audă cât de moale îi era blana și ce ochi frumoși avea, până când, în cele din urmă, s-a plictisit și s-a îndepărtat în pădure. Mulțumită cuvintelor  blânde și plăcute și, fără îndoială, grijii protectoare a unui înger.

Biblia spune povestea lui David și a lui Nabal. David s-a supărat foarte tare pe Nabal pentru că a refuzat să le dea proviziile de care David și oamenii săi aveau mare nevoie. În furia sa, David a plănuit să-l pedepsească pe Nabal. Atunci a intervenit Abigail, soția lui Nabal. Ea nu numai că a adus provizii ample, dar, datorită harului și bunătății sale, a împiedicat un atac care, cu siguranță, s-ar fi terminat rău pentru soțul ei.

Apostolul Petru spune: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3,4).

Se pare că un spirit calm și o vorbă blândă pot îmblânzi pumele, urșii, dar și oamenii!

autor: Sharon Oster


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.