CURCUBEUL

Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos!
2 Petru 1:2

Un curcubeu este un arc multicolor care se formează pe cer atunci când refracția razelor soarelui lovește picăturile de ploaie sau ceața. Un curcubeu este adesea văzut în urma unei furtuni, dar poate fi simulat și cu un pahar cu apă și o lanternă, atunci când lumina strălucește prin apă la unghiul corect.

Nepotul meu, Mason, este fascinat de sistemele solare și de curcubeie. El poate localiza și se poate amuza pentru perioade lungi de timp studiind soarele, luna și stelele. Dar cea mai mare bucurie a lui apare ori de câte ori localizează un curcubeu. El știe cum să se poziționeze atunci când lumina soarelui intră în camera noastră pentru a vedea un curcubeu. Devine foarte entuziasmat și aproape că îmi cere să îl privesc cu aceeași atenție ca și el. Ca urmare a interesului său pentru curcubeu, a învățat culorile foarte devreme. De când a învățat culorile, a început să exploreze modalități de a le amesteca pentru a produce culori diferite. Trebuie să recunosc că nu sunt deloc pricepută în această privință.

În timp ce mă gândeam la interesul lui Mason pentru creația lui Dumnezeu, mi-am dat seama că există o lecție pe care o putem învăța și aprecia cu toții. La fel cum cele șapte culori ale curcubeului pot fi amestecate pentru a produce culori suplimentare, la fel și viața noastră spirituală se poate dezvolta și înmulți. „Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos!” (2 Petru 1:2).

Curcubeiele sunt adesea observate după o furtună. Biblia ne amintește de semnificația curcubeului în Geneza 9:13, când a promis că pământul nu va mai fi niciodată distrus de ape.

Scopul nostru pe pământ este de a-L sluji pe Dumnezeu și omenirea. Noi slujim prin ascultarea de poruncile lui Dumnezeu și prin împărtășirea cu alții a ceea ce am fost binecuvântați să primim, nu numai din punct de vedere spiritual, ci și financiar. Când suntem binecuvântați, să nu uităm să împărtășim binecuvântarea și să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie. La fel cum culorile curcubeului pot fi amestecate pentru a produce culori suplimentare, tot așa binecuvântările noastre vor fi sporite pe măsură ce împărtășim cu rugăciune cu alții ceea ce Dumnezeu ne-a dat. „Să nu dați uitării binefacerea și dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac” (Evrei 13:16).

autor: Mary Head Brooks


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.