CINEVA SE ROAGĂ

Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii.
1 Timotei 2:1

În anul 2007, fiul meu s-a alăturat trupelor Marinei Statelor Unite. La finalul fiecărei instrucții are loc o provocare finală de trei zile, numită Creuzetul, care îi testează din punct de vedere fizic, mintal și moral. Ca o mamă îngrijorată, le-am rugat pe prietenele mele luptătoare în rugăciune să mă ajute să îl sprijin pe fiul meu în rugăciune douăzeci și patru de ore pe zi, și fiecare femeie s-a înscris pentru o anumită oră. Apoi i-am trimis orarul fiului meu. Recruții aveau voie să ia cu ei doar anumite lucruri (pe lista permisă nu se aflau niciun orar de rugăciune sau un ceas). Totuși, era un recrut în grupul lor care putea estima timpul destul de corect, iar fiul meu reușise să ascundă orarul de rugăciune în timpul provocării. Când se confrunta cu momente dure, fiul meu îl întreba pe colegul recrut cât era ceasul și se uita pe furiș la orar ca să vadă cine se ruga pentru el.

La finalul Creuzetului se face traseul înapoi către bază, unde toți recruții merg la Memorialul Iwo Jima, iar instructorii lor îi numesc soldați de marină pentru prima dată. Apoi primesc un medalion EGA (un medalion cu un vultur, un glob și o ancoră).

Asta îmi aduce aminte de un alt creuzet fizic, mintal și moral pe care Mântuitorul nostru l-a avut de înfruntat în timpul ultimelor ore din viața Lui care au constat în trădare, proces și crucificare.

Trecând prin viața presărată cu încercări și greutăți, să ne amintim să privim la lista de rugăciune unde putem vedea că fiecare oră are scris în dreptul ei numele Domnului Isus. Textul din Evrei 7:25 ne spune că El „… trăiește pururea ca să mijlocească pentru [noi]”.

La finalul creuzetului nostru, când vom ajunge la acele porți de perlă, Instructorul nostru ne va da un nume nou. În locul unui medalion EGA vom primi o cunună, o haină și o harpă. Cât de mult tânjesc după acea zi. „Amin! Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20).

Ascultă cuvintele cântecului „Cineva se roagă” (în limba engleză „Somebody’s Prayin’ ”), de Ricky Skaggs, și imaginează-ți un tânăr în timpul instrucției; iar mai târziu făcând două misiuni în Afghanistan. Aceasta este povestea fiului meu – și a ta. Mulțumesc tuturor luptătorilor credincioși în rugăciune și Marelui nostru Luptător în rugăciune!

autor: Kathy Hull


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.