ATINGEREA LUI ISUS – partea 1

Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el şi i-a zis: „Da, voiesc, fii curăţit!” Îndată l-a lăsat lepra şi s-a curăţit.
Marcu 1:41,42

Dintre toate simțurile noastre, probabil că atingerea este simțul la care ne gândim cel mai puțin. Știm despre importanța văzului, a auzului, a gustului, a mirosului, însă COVID-19 a scos în evidență faptul că atingerea și abilitatea de a simți o altă persoană este importantă. Auzim povestiri înduioșătoare despre bătrâni care suferă și mor în izolare, în timp ce aceia care îi iubesc tânjesc să fie lângă ei pentru a-i atinge și a-i îmbrățișa, însă nu pot face asta. Auzim despre îngrijitori minunați, plini de compasiune, care încearcă să sprijine pacienții printr-o atingere umană în timpurile acestea dificile. Cu toții suferim pentru că nu putem îmbrățișa și nu putem fi îmbrățișați, nu putem da mâna, și nu putem primi o atingere blândă de încurajare. 

Domnul nostru iubitor, Isus, știe care este importanța atingerii pentru ființele create de El. În timpul pe care L-a petrecut pe pământ, multe minuni de vindecare pe care le-a făcut au fost însoțite de atingerea Sa. Atingerea mâinilor Sale a vindecat și răni emoționale, și cicatrici spirituale.

Când un lepros a venit la Isus cerând să fie vindecat, Isus întâi S-a atins de el. Acel om sărman probabil că nu mai simțise o atingere umană de mulți ani. Chiar dacă cineva l-ar fi atins, probabil că el nu ar fi putut simți cu nervii lui afectați de boală. Cât de mult trebuie să fi însemnat pentru el faptul că Isus l-a atins – și apoi faptul că atingerea aceea l-a vindecat și l-a curățit!

Femeia cu scurgere de sânge se așteaptă doar să atingă marginea hainei Lui. Isus Se oprește imediat când simte o putere ieșind din El. Chiar în acel loc, El recunoaște nevoia emoțională a femeii, numind-o „fiică”, și nevoia ei spirituală, declarând-o în mod public vindecată – aceasta însemna că este curățită și că îi poate atinge pe alții și poate fi atinsă (Matei 9:20-22). Isus continuă să meargă către casa lui Iair (care Îl roagă pe Isus doar să îi atingă fiica) și ia mâna fetiței, aducând-o astfel înapoi la viață (Matei 9:25).

Textul din Matei 14:36 ne spune că toți cei care întindeau mâna să Îl atingă erau vindecați. Isus este gata și astăzi, la fel ca altădată, să ne întâlnească în momentul în care avem cea mai mare nevoie când întindem mâna către El și cerem atingerea Lui asupra noastră. El este la fel de doritor să ne atingă cum a fost față de lepros. El ne va vindeca. El ne va reface viața.

autor: Myrna Hanna


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.