PE LOCURI, FIȚI GATA, PLEACĂ!

De aceea, şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.
Matei 24:44

„Trec prin fiecare cameră din casă, iau lucrurile de care am putea avea nevoie și le pun la intrarea în cameră. Apoi, dacă ajungem la nivelul următor (Fiți gata) vom lua acele lucruri și le vom pune în mașină. Și, dacă ajungem la ultimul nivel (Pleacă), suntem gata să plecăm”, mi-a spus soțul meu Ron la telefon. Eram acasă la mama mea și am rugat-o să pregătească câteva lucruri în cazul în care și ea trebuia să plece.

Îmi părea ireal. Chiar se întâmplă? mă gândeam. Era septembrie și, cu câteva zile mai devreme, începuseră niște incendii la distanță de doar câțiva kilometri de casa noastră. Puteam vedea coloanele înalte de fum amenințător. Câteva zile mai târziu, fumul ne-a învăluit cu totul și a transformat aerul, dându-i o culoare stranie galbenă și făcându-l periculos pentru sănătate. Între timp, focul s-a întins și a distrus localități și vegetație, apropiindu-se tot mai mult de noi. La serviciu, am găsit o cameră care se afla mai departe de fum și am pășit înăuntru o vreme pentru a inspira adânc aer curat, iar apoi m-am întors la biroul meu unde aerul cu miros de fum pătrunsese prin ferestre. De acum încolo, întotdeauna voi aprecia aerul curat. Orașele distruse din apropierea noastră abia au avut timp între alertele: Pe locuri, Fiți gata, Pleacă. Focul a venit prea repede și deodată se aflau la nivelul Pleacă, astfel că a trebuit să plece fără a lua ceva din ce aveau. Mulți și-au pierdut casele. Noi nu am trecut deloc de la nivelul Pe locuri la următorul nivel. Dar eram gata.

Situația aceasta este un exemplu foarte bun despre cum ar trebui și eu să fiu pregătită pentru revenirea lui Isus. Și El vine pe neașteptate. „… Căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi” (Matei 24:44). Isus le-a spus aceste cuvinte ucenicilor Săi ca pe o avertizare personală – să fie pregătiți pentru o evacuare urgentă. Textul din Ioan 14:1-3 spune că nu trebuie să fim tulburați. Isus Se va întoarce să ne ia acasă. Din fericire, nu va trebui să îmi fac bagaje cu lucruri din diverse camere. Isus are deja ceea ce voi avea nevoie. Să fim pregătiți pentru momentul în care vom auzi cuvinte asemănătoare din partea Domnului Isus: „Să mergem.”

„Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos” (Filipeni 3:20).

autor: Diane Pestes


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.