POARTĂ-TE CU BUNĂTATE

El poate fi îngăduitor cu cei neştiutori şi rătăciţi, fiindcă şi el este cuprins de slăbiciune.
Evrei 5:2

Ce poate să determine un adolescent de doar nouăsprezece ani să ia un cuțit și să meargă în fața mamei lui, spunându-i: „Omoară-mă!”?

Ce l-a făcut pe acest tânăr să se întoarcă către droguri și alcool? Un cămin distrus, lipsa unui loc de muncă și a prietenilor ambițioși – toate acestea l-au tras într-o prăpastie adâncă și întunecoasă. Era un lider în școala lui, dar acum? De ce?

Fusese implicat în biserică și în activitățile cu tinerii, dar iată, căzuse pe cale!

Mulți, foarte mulți, au slăbit și și-au pierdut curajul în marea bătălie a vieții; un cuvânt de amabilă îmbărbătare i-ar întări ca să biruiască.

— Te invit la biserică în Sabat, i-am spus acestui tânăr.
— Nu sunt genul de om care să meargă în fiecare săptămână, dar merg în Sabatul zilei mele de naștere pentru a aduce mulțumiri; iar ziua mea de naștere este săptămâna viitoare, mi-a răspuns.
— Bine, atunci rămâne pe săptămâna viitoare! i-am spus.

S-a ținut de cuvânt, a venit la biserică săptămâna următoare și a stat lângă mama sa în adunare.

Priveam grupul de oameni care l-a înconjurat după biserică – membri în vârstă, tineri – cu toții încercau din răsputeri să îi spună că le-a fost dor de el și că erau bucuroși să îl vadă din nou. Și eu i-am spus bun venit și l-am încurajat să continue să participe.

— Participarea la biserică îți va da curaj pentru toate lucrurile cu care te confrunți în fiecare zi, i-am împărtășit.

„Îngerii cerului văd nenorocirea familiei lui Dumnezeu de pe pământ și sunt gata să colaboreze cu oamenii, pentru a îndepărta suferința și apăsarea.”

Să ascultăm îndemnul găsit în Evrei 5:2 și să „fim îngăduitori cu cei neştiutori şi rătăciţi, fiindcă şi noi suntem cuprinși de slăbiciune”.

autor: Hyacinth V. Caleb


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.