PATA ROȘIE

Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.
Isaia 1:18

Cu ani în urmă, predam la clasa de grădiniță din cadrul Școlii Biblice de Vacanță din biserica noastră. Am avut activități de lucru manual, ne-am jucat, am cântat și am ascultat povestiri. Ne-am bucurat și de o pauză cu gustări. Toți copiii erau încântați de suc și de biscuiții cu ciocolată. Totul a mers bine până când Debbie, o fetiță de cinci ani, s-a întins către paharul ei de suc. Paharul s-a răsturnat și a împrăștiat sucul ei pe masă, pe covor și pe pantalonii mei.

Ochii căprui ai lui Debbie s-au umplut de lacrimi.

— Oh, doamnă Moyers, a spus plângând, nu am vrut să îți murdăresc pantalonii! Îmi pare atât de rău!

În timp ce eu mi-am șters pantalonii, colegii ei au curățat masa și covorul cu șervețele. Debbie continua să suspine. Mângâind-o pe umăr, i-am spus:

– Este în regulă. A fost un accident. Uite! Pantalonii mei au aceeași culoare cu sucul tău. Nimeni nu va observa pata după ce se usucă. Îi voi spăla acasă. Vor fi în regulă!
— Chiar?
— Da!

Ceea ce s-a întâmplat m-a făcut să mă gândesc la făgăduințele lui Dumnezeu precum aceasta: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Fie că intenționat sau fără să vrem, cu toții am greșit. Iar ca rezultat viețile și caracterele noastre sunt pătate. Acesta este momentul în care trebuie să citim versetul de astăzi din Isaia 1:18. Putem începe o filă nouă.

Dumnezeu spune: „Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne, ca să urmeze poruncile Mele, să păzească şi să împlinească legile Mele, şi ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor” (Ezechiel 11:19,20). Eu îmi doresc acest transplant spiritual de inimă, tu nu ți-l dorești?

autor: Bonnie Moyers


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.