CARTOFI PUTREZIȚI

Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.
Luca 19:10

Iubesc cartofii. Oricine mă cunoaște bine știe că nu mă satur niciodată de ei. Ce poți găsi întotdeauna în bucătăria mea? Cartofi. Salată de cartofi, plăcintă cu cartofi, piure de cartofi, cartofi roșii, cartofi cu verdețuri aromate, cartofi la grill sau, pur și simplu, cartofi prăjiți. Îmi plac gătiți în orice formă.

Totuși, oricât de mult îmi plac cartofii, există un tip de cartofi de care mă pot lipsi și acela este un cartof putred. Poate te gândești că asta nu este ciudat, nimănui nu-i place un cartof stricat și asta este adevărat, totuși atitudinea mea poate părea oarecum extremă. Chiar dacă este vorba doar de o porțiune mică a cartofului, în loc să o tai și să o arunc, întotdeauna sunt gata să arunc cartoful întreg la gunoi.

Când curăț un cartof, soțul meu știe foarte bine că, dacă își aude numele strigat cu urgență și disperare, asta înseamnă că am dat de un cartof putrezit sau cu o parte stricată și îl chem să se ocupe de el. După ce rezolvă problema, sunt din nou fericită să continui pregătirea mâncării de cartofi.

Într-o zi, în timp ce găteam, m-am gândit că eu sunt ca un cartof cu multe părți stricate de păcat. Diferența este că Dumnezeu e bucătarul care mă pregătește pentru masa de ospăț din ceruri. Dar, în loc să mă arunce la gunoi, chiar dacă are dreptul să facă asta, El îndepărtează păcatul pentru că vede binele din mine. Chiar dacă este un proces dureros, El știe că, odată ce îndepărtează păcatul, sunt la fel ca nouă. Și cu ingredientele potrivite, pot fi prezentată la masa de ospăț. Sunt atât de recunoscătoare că Dumnezeu vede binele din noi, chiar dacă suntem păcătoși, și că este doritor și poate să ne înnoiască și să ne facă demni de a fi folosiți în slujba Sa.

Așa că data următoare când pregătești o mâncare și găsești un punct stricat pe fructul sau leguma ta preferată, doar curăță-l și amintește-ți că Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său pentru a curăța păcatul din viața ta și pentru a-i salva pe cei pierduți (cartofii putreziți) din această lume.

autor: Candy Monique Springer-Blackman


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.