„CERCETEAZĂ-MĂ, DOAMNE!”

Cercetează-mă, Doamne, încearcă-mă.
Psalmii 26:2

La școală, de cele mai multe ori am urât testele. În mod special uram testele cu variante multiple de răspuns, unde aveam de ales între trei răspunsuri urmate de alte două variante cu „A și B” sau „A și C”. Intram imediat în panică, încercând să îmi dau seama dacă era o întrebare-capcană. Ai simțit vreodată asta cu privire la lucrurile spirituale? Ca și cum Dumnezeu îți dă un examen, iar tu trebuie să vii cu răspunsul corect pentru că altfel vei pica?

Lui Dumnezeu Îi plac întrebările-capcană. Nu, sunt serioasă, chiar Îi plac… Dacă citești evangheliile, Isus mereu îi provoca pe farisei cu întrebări care îi blocau, deoarece mințile lor erau încăpățânate și aveau ochelari de cal. Hristos le-a pus întrebări-capcană pentru că și ei erau lideri spirituali vicleni, care conduceau oamenii pe o direcție greșită.

Nu știu cum ești tu, dar eu vreau să găsesc răspunsul corect! Așa că să rămân cu un Dumnezeu care leagănă răspunsul corect în fața mea ca un pendul, întotdeauna părând că îmi scapă printre degete și mă cuprinde anxietatea? Spun un NU hotărât!, „căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii” (1 Corinteni 14:33). Examenele aduc pace doar dacă ești complet pregătit să le dai și ești sigur pe materia învățată.

Iată vestea bună! Putem avea încredere în materie. Subiectul este Isus Hristos. Încrederea mea nu este în capacitatea mea de a trece testul, ci îmi pun încrederea în Cel care a trecut deja testul și știe toate răspunsurile. Așa că atunci când diavolul încearcă să te ducă în confuzie, cheamă-L pe Hristos, ajutorul tău la teste! Asta era problema cu fariseii – nu aveau încredere în Cel care îi putea ajuta la teste, ci se încredeau în ei înșiși.

Dumnezeu vrea ca noi să înțelegem bunătatea Lui iubitoare pe măsură ce umblăm în adevărul lui Isus. Dacă ne ațintim mintea și inima asupra Lui, El ne va conduce la adevăr și ascultare. Vom cunoaște adevărul și adevărul ne va face libere. Libere de condamnare, libere de lanțurile păcatului, libere de îndoială și îngrijorare. Vom trăi cu integritate și nu vom cădea.

autor: Lee Lee Dart


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.