CE AI ÎN CAP?

Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atotputernic.
Iov 5:17

Mă simțeam bine în acea zi. Tocmai terminasem exercițiile fizice revigorante la sala de gimnastică și așteptam să trec strada. În timp ce stăteam, dădeam din cap în ritmul muzicii din căști. S-a făcut verde la semafor și am intrat în intersecție.

În timp ce treceam strada fericită, un om cu o mașină mare albă a venit în viteză spre trecerea de pietoni, ca să vireze. M-am uitat uimită la el, pentru că era evident că eu aveam dreptul să trec. M-am supărat atât de tare, că aproape mă omorâse intenționat, încât m-am întors și am făcut un gest foarte necreștinesc către el. Mă așteptam ca el să își continue drumul, realizând că greșise. Dar nu, a încetinit mașina pentru a-mi arunca vorbe urâte pe care i le-am aruncat și eu înapoi. Eram furioasă! Nu puteam crede ce se întâmplase!

Imediat am sunat-o pe una dintre prietenele mele ca să îi povestesc ce mi se întâmplase și să mă eliberez. Am mers spre casă ca într-o ceață. Eram speriată și rușinată în același timp. Ce ar fi făcut Isus? Cu siguranță că nu ceea ce făcusem eu. Greșise omul nervos din mașină? Da. Merita să fie tratat așa cum l-am tratat eu? După standardele lumii, da. După standardele lui Dumnezeu, cu siguranță că nu.

Ce mă determinase să mă răstesc la el așa? Cu siguranță nu mă simțeam eu însămi atunci când am strigat la el. Apoi am realizat. Era muzica din capul meu! Ascultam hip-hop când s-a întâmplat toată scena. Încercasem să îmi argumentez că era în regulă să ascult acest gen de muzică. Îmi spuneam: „Este OK pentru mine să ascult așa ceva, pentru că sunt un adult. Nu mai sunt ușor impresionabilă, așa ca adolescenții. Principiile mele morale sunt bine stabilite. Este doar o muzică bună pentru exercițiul fizic.” Vai, cât de mult greșeam!

În acea seară, m-am rugat pentru iertarea păcatelor și pentru omul din mașină. M-am rugat ca oricare ar fi fost problemele prin care trecea, și care l-au făcut atât de mânios, ele să îl conducă la picioarele lui Isus. Acum, Îl slăvesc pe Dumnezeu că am renunțat la hip-hop și îmi place să cânt imnuri!

autor: Mary C.D. Johnson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.