DOAMNE, SALVEAZĂ-MĂ! – PARTEA 2

Domnul Însuşi va merge înaintea ta, El Însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!
Deuteronomul 31:8

Era 1 mai 2020, ora 2:59 dimineața. Ceasul îmi spunea că dormisem foarte puțin. Mă învârtisem și mă răsucisem câteva ore. Aveam câteva probleme legate de biserică și aveam nevoie de răspuns pentru ele – ca prezbiter principal se aștepta de la mine să fiu curajoasă, dar eu mă simțeam neajutorată. Ca să rezum totul, nivelul de stres din cauza COVID-19 era în creștere, chiar în acea după‑amiază aflasem de câteva cazuri pozitive în blocul în care locuiam. Cine erau ei și în ce stare se aflau? Erau aproape de apartamentul meu? Oare îi întâlnisem și vorbisem cu ei recent? M-am simțit amenințată și nesigură. Am recitat o listă lungă de făgăduințe biblice și de imnuri pentru a-mi liniști inima, dar nu am simțit deloc pace.

Știam despre câțiva membri mai îndepărtați din familie și prieteni care au fost afectați de acest virus, unii se recuperau, și alții au cedat. Eu am un sistem imunitar slăbit, așa că eram puțin îngrijorată să nu mă expun. Desigur, respectam toate sfaturile necesare pentru protecția mea, dar aveam nevoie de tărie spirituală.

M-am dat jos din pat și am mers spre colțul meu de rugăciune, unde am petrecut timp vorbind cu Dumnezeu. Cu lacrimi în ochi, mi-am lăsat grijile și preocupările la picioarele Lui. Într-un final, am început să simt pacea Lui în inima mea după ce am renunțat la temerile legate de COVID, lacrimile și grijile pentru biserică înaintea Lui; El mi-a vorbit prin mai multe făgăduințe, inclusiv prin versetul de astăzi: „Domnul Însuşi va merge înaintea ta, El Însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!” (Deuteronomul 31:8). Aceasta a fost făgăduința dată de Moise lui Iosua când i-a predat mantaua conducerii, pentru a duce Israelul în Țara Făgăduită. O făgăduință că Dumnezeu este cu noi, indiferent prin ce am trece, și nu trebuie să ne fie teamă.

Treptat, pacea lui Dumnezeu mi-a umplut inima și am avut asigurarea că totul avea să fie bine alături de El. Teama și îngrijorările mele au dispărut. M-am întors în pat și în câteva momente am adormit și m-am odihnit în orele rămase din noapte.

Din nou m-am rugat: „Doamne, salvează-ne din marea pandemie a păcatului și de consecințele sale. Te rog să ne călăuzești în siguranță spre casa cerească. Amin!”

autor: Sonia Kennedy-Brown


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.