ECHIPAMENTUL PERFECT PENTRU FURTUNA PERFECTĂ

De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.
Efeseni 6:13

 

Andrea Gail, o navă comercială de succes de pescuit cu undița, a ieșit din port, din Massachusetts, în căutare de o pradă bună. Vasul s-a scufundat după ce a fost prins de furtună și toți cei șase membrii ai echipajului au murit. Acest ciclon la scară mare din 1991 a produs pagube pe toată coasta Americii de Nord, din Noua Scoție până în Puerto Rico.

A-L urma pe Isus nu înseamnă că nu ne vom confrunta cu furtuni. Ucenicii au mers direct spre furtună, ascultându-L pe Isus. Totuși, Dumnezeu le-a dat echipamentul perfect pentru a face față furtunii.

Primul articol de care ai nevoie pentru a rezista în furtună este o vestă de salvare, ea îți va fi de ajutor. În termeni spirituali, aceasta este asemenea scutului credinței de care ai nevoie pentru a suporta zilnic atacurile lipsite de evlavie ale lui Satana.

Cei care se aventurează pe mare mai au nevoie și de o pelerină cu glugă, să își poată acoperi capul și fața de ploaie. Aceasta o putem asemăna cu coiful mântuirii, care ne protejează de gândurile rele, ne ajută să nu ascultăm lucruri rele, să nu spunem lucruri rele și să nu privim lucruri rele.

Vesta de salvare este esențială pentru a rămâne la suprafață. Platoșa neprihănirii ne ajută să rămânem la suprafață și ne permite să avem o viață ca a lui Isus în mijlocul furtunii, știind că Dumnezeu a biruit această lume pentru tine și pentru mine și ne acoperă cu neprihănirea Sa.

Încălțămintea specială de apă ne ajută să nu alunecăm de pe barcă și ne protejează picioarele în apele pline de roci și corali. Când picioarele noastre sunt acoperite cu Evanghelia păcii, aceasta ne pregătește să fim gata să împărtășim Evanghelia cu oricine. Isus le-a spus ucenicilor Lui să predice Vestea Bună tuturor, făcând ucenici din toate neamurile.

Un ham legat în jurul taliei și prins de barcă îi ajută pe oameni să nu cadă din barcă. Cureaua adevărului ne va menține în legătură cu Dumnezeu atunci când urmăm exemplul lui Isus de rugăciune și studiere a Bibliei, împiedicându-ne să pierdem legătura cu Dumnezeu.

În final, un cuțit este necesar pentru ca aceia care sunt pe mare să se apere de creaturile mortale care înoată în apele oceanului, gata de atac. Sabia Duhului este Cuvântul lui Dumnezeu în inimă și minte, pregătindu-ne să ne apărăm de minciunile lui Satana atunci când ne confruntăm cu ispite.

autor: Suhana Chikatla


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.