VĂDUVA DIN NAIN

Isus i‑a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare.”
Ioan 11:25

Văduva din Nain (Luca 7:11-15) plângea amarnic; singurul ei fiu era mort. Alături de el, în sicriu, erau speranțele ei, visurile ei și mijloacele ei de susținere pământească. Curând, ultima urmă a trupului său lipsit de viață avea să fie ascunsă în locul de înmormântare și ea urma să rămână singură în tristețea ei. Metodic, punând un picior înaintea celuilalt, ea își dă seama că nu va mai avea un fiu pe care să îl iubească, să îl atingă sau cu cine să converseze. Inima ei era înghețată; ea era zguduită de durere.

Deși prietenii simțeau împreună cu ea și o încurajau, cuvintele lor nu consolau golul, singurătatea și inima frântă. Apoi, ea aude cuvintele pline de compasiune ale lui Isus: „Nu plânge!” Printre lacrimi, ea privește în ochii lui Isus, Cel care îi simte cu adevărat durerea: ale cărui cuvinte evocă speranță, credință și curaj în ființa ei. Plânsul ei se transformă în râs și laude; inima ei deznădăjduită sare de bucurie nemărginită și apoi ea debordează de recunoștință și mulțumire când Isus atinge sicriul și îi spune fiului ei mort: „Ridică-te!” Viața revine în trupul lui: el vorbește și apoi îi este înapoiat mamei. El este sănătos din nou. O minune!

Mamelor, poate aveți un copil care este mort spiritual în fărădelege și păcat, dar nu renunțați la speranță, nu disperați. După cum Isus S-a întâlnit cu cortegiul funebru la poarta cetății Nain, El poate veni la tine, acolo unde tu plângi și suspini pentru copilul tău, ca el să trăiască din nou în adevăr și neprihănire. Atingerea lui poate reînsufleți inima împietrită și poate să o facă să strălucească din nou de dragoste pentru Făcătorul ei. Dacă ești o mamă abandonată, fără să mai ai vreo legătură cu copilul tău, amintește-ți cuvintele lui Isus: „Nu plânge!” Poate ești mama unui copil care a fugit de acasă, a unui copil obraznic sau nerecunoscător; adu-ți aminte că, la atingerea lui Isus și la porunca Lui, viața poate fi restaurată: copilul tău poate avea viață și îți poate fi redat. Prinde-te de făgăduințele credinței, ale speranței și ale curajului, încă nu este totul pierdut. Nu dispera și nu te descuraja deoarece Isus poate restaura relații: El poate salva vieți. „Hoțul nu vine decât ca să fure, să înjunghie și să distrugă. Eu am venit ca ele să aibă viață și s‑o aibă din belșug” (Ioan 10:10). Fii mângâiată, Isus cel milos încă mai face minuni.

autor: Maureen Thomas


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.