BUCURIE ÎN FĂGĂDUINȚĂ

El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.
Apocalipsa 21:4

Mama mea a murit în 2013. Totul s-a întâmplat atât de brusc. Eu eram responsabilă cu Departamentul Misiunea Femeii în biserica mea și conduceam un program special pentru vârstnici intitulat: „Timpul pe care îl am în mâinile mele”. Buletinul informativ, foarte frumos, avea pe prima pagină o imagine cu niște mâini îmbătrânite. A fost un program frumos. Am rugat-o pe mama mea să spună povestirea pentru copii. S-a descurcat extraordinar. A terminat povestirea și apoi s-a așezat lângă mine, a pus capul pe umărul meu și a spus: „Mă doare capul.”

„Odihnește-te, mama”, i-am răspuns. După program, am simțit că ea avea nevoie să fie dusă la spital. În acel moment nu mi-am dat seama că tocmai făcea un AVC major. Am fost devastată.

Aveam atât de multe planuri în derulare pentru Misiunea Femeii: seminare, o întâlnire a femeilor, cursuri pentru proaspetele mămici, voluntariat pentru a le oferi mamelor o seară liberă în fiecare lună cu posibilitatea de a sta cineva cu bebelușul și consiliere în caz de divorț și deces. Aveam planificat un curs pentru a-i învățat pe tineri să gătească, să coasă și să croșeteze, dar și să le oferim mentori cu care să poată discuta liber despre orice. Eram pe val, aveam planuri minunate, pline de viață, pentru doamne și apoi, dintr-odată, viața mea a fost zdruncinată. Scumpa mea mamă – stânca, prietena și confidenta mea – dispăruse în ceea ce îmi părea o secundă. Nu îi mai puteam auzi vocea șoptind: „Te iubesc, scumpă fată.” Luni de zile am fost parcă amorțită și, în cele din urmă, am renunțat la funcția pe care o aveam.

Privind în urmă, văd intervenția divină a lui Dumnezeu în toată această situație. El a înțeles durerea mea – singurul Său Fiu a suferit o moarte nemiloasă, nedreaptă și dureroasă pentru mine, pentru mama și pentru fiecare dintre noi.

În această viață nu voi înțelege niciodată pe deplin cum a putut Tatăl meu să Îl dea pe singurul Său Fiu să moară pe cruce, dar știu că dragostea Lui pentru mine L-a motivat să facă acest sacrificiu. Mama mea m-a iubit, dar nimeni nu m-a iubit mai mult decât Isus. Voi continua să mă bucur în făgăduințele Sale.

autor: Zandra LaMar Griffin


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.