ZARUL

Se aruncă sorțul în poala hainei, dar orice hotărâre vine de la Domnul.
Proverbele 16:33

Draga mea soră în Hristos, te lupți cu dorința de a deține controlul în aproape orice situație la fel ca mine? Pfuu! Am simțit o oarecare ușurare după ce am mărturisit acest lucru. Dorința de a lua situația în mâinile mele și de a aranja, direcționa, instrui și, cu alte cuvinte, controla totul fură adesea bucuria din multe lucruri. De fiecare dată când cred că am învățat să dau drumul și să Îi permit lui Dumnezeu și altor persoane demne de încredere din viața mea să preia conducerea, ajung tot în situația de a ține frâiele strâns.

Cartea Proverbelor a fost adesea o sursă de refugiu și putere pentru mine în multe moduri. Am citit această carte din Biblie din nou și din nou. De fiecare dată când o citesc descopăr ceva nou și revigorant.

Într-una din ocaziile recente în care am citit din ea, am ajuns la Proverbele 16:33, verset care ne reamintește că se aruncă sorțul, noi nu putem controla rezultatul – doar Dumnezeu știe cum va cădea zarul. Vreau totuși să spun foarte clar că aici nu se încurajează jocurile de noroc, și parcă îmi vine să râd, ci se sugerează ideea că, deși noi ne străduim din toată puterea să aranjăm cum se desfășoară evenimentele în viața noastră, rezultatul final este stabilit de Dumnezeu. Aleluia! Îți mulțumesc, Isus! Acesta este un concept uimitor. Deci, când acea cerere este respinsă, când investiția făcută nu dă rod sau poate o relație se sfârșește, se poate că Dumnezeu a hotărât că rezultatul acelui zar aruncat nu a fost ceea ce El a dorit pentru tine în acel moment.

Această idee nu exclude faptul că acțiunile și deciziile noastre contribuie la modul în care se întâmplă lucrurile în viața noastră, deci trebuie să ținem cont și de acest lucru. Dar, oricât de dureroase ar fi unele dezamăgiri cu care ne confruntăm, să fim siguri că Dumnezeu deține controlul asupra situației. El va îngădui rezultatul corect pentru ca noi să ne punem încrederea în El. Dumnezeu să ne ajute să nu cădem pradă ideii că ar trebui să permitem dorințelor noastre să controleze lucrurile și astfel să Îl împiedicăm să ne conducă viața.

Dumnezeu să te binecuvânteze în momentul în care îți predai voia ta călăuzirii Sale divine și asculți cu promptitudine când El îți arată încotro să mergi.

autor: Taniesha K. Robertson-Brown


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.