OARE LA CE MĂ GÂNDEAM?

Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.
Geneza 3:15

Trebuia să știm că nu e bine. Felul în care m-am comportat în acea dimineață m-a surprins și pe mine și m-a luat pe nepregătite. La acea vreme mă recuperam în urma unei operații. Am luat covorașul de la intrare, de lângă ușă, și l-am scuturat. Spre surprinderea mea, sub el era încolăcit un șarpe mic. Șocată, am început să îl calc, până când am fost sigură că mica creatură era moartă.

După ce am rezolvat problema, mi-am dat seama ce s-ar fi putut întâmpla. În primul rând, aveam în picioare doar niște șlapi, călcâiul îmi era expus și aș fi putut fi mușcată, deoarece șerpii mici și tineri pot fi otrăvitori. În al doilea rând, m-aș fi putut răni deoarece în urma operației aveam copci în zona stomacului. Și în al treilea rând, uneori animalele pretind că sunt moarte. Am hotărât să las reptila moartă (după părerea mea) acolo, pentru ca soțul meu să o ia la întoarcerea acasă.

Toată viața mama m-a avertizat că dacă vreodată văd un șarpe, să mă asigur că îl omor. Dar acum, în ciuda acelei avertizări, am simțit o moleșeală gândindu-mă că m-ar fi putut mușca sau chiar mi-aș fi putut pierde viața acționând atât de nesăbuit. Biblia ne spune în Geneza 3:15:

„Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.”

De ce nu am ascultat de avertizare? Șarpele m-ar fi putut mușca, dar eu am ales să îl zdrobesc cu călcâiul.

Trăim în vremuri în care lumea este tulburată de o pandemie globală, COVID-19, neliniște politică și revolte rasiale. Nu a sosit timpul ca să luăm seama la semnele de avertizare ale revenirii apropiate a Împăratului?

Doamne, ajută-ne să nu acționăm nechibzuit și să pierdem din vedere ce va veni curând asupra acestui pământ, ci să ne pregătim pentru binecuvântările care ne așteaptă la întoarcerea apropiată a lui Isus. Doamne, ajută-ne, Te rugăm, să folosim timpul nostru pentru a ne apropia mai mult și a dezvolta o relație mai puternică și mai trainică cu Domnul și Mântuitorul nostru. Atunci, și doar atunci, călcâiul lui (al lui Satana) va fi zdrobit. 

autor: Bessie Russell Haynes


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.