CE CULOARE AU HORTENSIILE TALE?

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui.
Eclesiastul 3:11

Pe vremea când locuiam în New York, hortensiile erau pata de culoare din grădina mea. Florile lor mari și rotunde apăreau primăvara devreme. Multe dintre ele erau roz, albastre sau lila. Totuși, hortensiile mele nu se limitau la o singură culoare. Odată cu trecerea săptămânilor, albastrul devenea mov sau violet, adaptându-se la schimbarea de temperatură. Dar, într-un an, când recolta de bostani și mere era gata de cules, hortensiile mele, care înainte au fost albastre și apoi mov, erau acum de culoare roșu-închis. Cât de bine s-au adaptat la temperaturile în continuă schimbare! Și noi avem momente de bucurie și întristare, tinerețe și îmbătrânire. În fiecare fază putem găsi bucurie, dacă știm să apreciem ce avem.

Ca mame tinere poate suntem atât de ocupate cu vizitele la obstetrician, cu formula pentru bebe și cu social media, încât nu mai vedem frumusețea etapei în care suntem. Oare apreciem binecuvântarea de a avea o sănătate bună? Și darul oportunității, a unui trecut care încă nu este plin de greșeli, darul ochilor limpezi, a minții limpede, a mâinilor și picioarelor care nu sunt afectate de dureri reumatice? Bucură-te de hortensiile tinere și albastre. În zilele în plină floare ale vârstei mijlocii poate suntem epuizate de activitățile extrașcolare pentru micii noștri muzicieni și fotbaliști. Poate contribuim și noi la achitarea ipotecii și a asigurării medicale și, în același timp, ne facem o carieră. Dar oare suntem prea ocupate ca să ne mai bucurăm de faptul că Dumnezeu ne-a dat capacitatea de a lucra? Suntem prea obosite pentru a mai fi recunoscătoare pentru un serviciu care plătește pentru SUV sau mașina de familie, pentru apartament sau casa de vacanță? Oprește-te o clipă! Este vară. Bucură-te de hortensiile tale lila! După aceea va veni toamna cu singurătatea ei, cu un cuib gol, cu o inimă goală și cu anunțuri mortuare. Toamna noastră se strecoară prin vizitele la doctor, RMN-uri și CT-uri. Da, poate toamna noastră este aici, dar încă suntem în viață, deși avem mai multă sare decât piper în păr și genunchii ne-au mai lăsat. Poate încă mai avem un partener iubitor, copii și nepoți care sunt gata să ne ajute cu treburile zilnice.

Albastru, lila, vișiniu: ce culoare au hortensiile tale? Oricare ar fi culoarea, bucură-te de schimbările aduse de trecerea timpului. Minunează-te de frumusețea hortensiilor tale și nu uita că Dumnezeul care te iubește face „orice lucru (…) frumos la vremea lui”.

autor: Annette Walwyn Michael


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.