CUVINTE VINDECĂTOARE

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint.
Proverbele 25:11

Oamenii sunt foarte sensibili la puterea cuvintelor. Tot ce auzim are un impact major asupra minții. Cuvintele nu sunt doar detalii sau litere aruncate în vânt. Ele au puterea de a ne distruge sau forma viața. La fel era și cu Telma, o admiratoare pasionată a artei. Telmei îi plăcea să deseneze și să picteze încă de mică. Talentul ei nu a trecut neobservat de mama ei, care întotdeauna a încurajat-o să își dezvolte darul. Conștientă că ea avea nevoie să capete și mai multă îndemânare în ale artei, Telma a hotărât să se înscrie la un curs pentru designeri și pictori. Ea a început bine și a fost mulțumită de cunoștințele dobândite.

Într-o zi a dat peste o imagine care i s-a părut greu de reprodus. După câteva încercări nereușite, ea a cerut ajutorul profesoarei, care i-a răspuns prompt: „Se pare că totuși nu ai atât talent pe cât ți-ai imaginat, de fapt, nu ai talent deloc; încearcă să înveți altceva.” Telma a fost paralizată de aceste cuvinte dure; ceea ce până atunci îi oferise atât de multă plăcere acum părea să fie un mare eșec. Cuvintele amare și inutile ale profesoarei i-au distrus stima de sine până în punctul în care a făcut-o să renunțe la orele de artă pentru totdeauna.

Cuvintele lui Isus sunt diferite. El a rostit cuvinte de încurajare pentru cei fericiți și entuziasmați și pentru oamenii răniți în diferite circumstanțe ale vieții. Printre atât de multe rapoarte emoționante, ne amintim de povestea văduvei suferinde care tocmai își pierduse singurul fiu. Ea era pe drum spre cimitir pentru a-l îngropa. Sufletul ei sângera de durere, lacrimile ei erau o reflecție a inimii ei zdrobite și deznădăjduite. Dar, când a văzut-o Isus într-un moment atât de trist din viața ei, El a fost mișcat de compasiune și a spus iubitor: „Nu plânge” (Luca 7:13). Apoi, El l-a înviat pe tânărul ei fiu și l-a redat mamei sale. Lacrimile au fost înlocuite de strigăte de bucurie și de cuvinte de mulțumire.

În zilele noastre lipsesc cuvintele bune și blânde, asemenea celor ale lui Isus. Într-o lume alimentată de rețele sociale fără filtre pentru bunătate și curăție, chiar poți face diferența. Cuvintele care dau viață sunt mai valoroase decât aurul curat aranjat pe tăvițe de argint. Ele aduc viață și pace în inimă!

autor: Sueli da Silva Pereira


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.