BIRUINȚĂ ASUPRA PĂCATULUI

Luptă-te lupta cea bună a credinței.
1 Timotei 6:12

Ieri dimineață stăteam pe verandă și mă bucuram de lumina soarelui mult așteptată după zilele de iarnă. Sosirea în curte a unei perechi de vrăbiuțe care se luptau mi-a atras atenția. Nu îmi amintesc să fi văzut păsări care să se certe cu atâta zel și atât de mult timp. Ele ciripeau gălăgios și se prindeau una pe alta, tăvălindu-se pe pământ, apoi se ridicau și se atacau din nou înainte de a se dobori iar la pământ. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori și m-am întrebat dacă vor supraviețui. În cele din urmă, s-au oprit și una dintre ele și-a luat zborul fiind urmărită îndeaproape de cealaltă.

Am văzut câini luptându-se și pisici luându-se la trântă. Dumnezeu nu a intenționat niciodată ca făpturile create de El să lupte unele împotriva altora, nici nu a dorit ca oamenii să se atace între ei. Păcatul bărbatului și al femeii a distrus pacea pe care Dumnezeu a insuflat-o în toată creația Sa.

Nu avem nimic pentru ce să îi mulțumim diavolului când privim la starea lumii noastre, la suferința omenirii și la creaturile lui Dumnezeu. Încă de la început, din toate timpurile biblice și până în veacul nostru, toate atrocitățile cu rezultatele lor au fost devastatoare. „Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13).

Este încurajator să ne prindem de făgăduințele lui Dumnezeu și să rămânem în siguranță în prezența Lui. Marea luptă dintre bine și rău provoacă continuu. Cel rău este pornit să îi distrugă pe cei care ascultă de Dumnezeu. Cuvântul Său sfânt ne trimite avertizări continue cu privire la toate lucrurile cu care ne confruntăm în viață. Ah, cât de important este să citim Cuvântul Său cu credincioșie! În fiecare zi suntem provocați de decizii de face bine sau rău. Aceste lupte care se dau la nivelul minții pot fi câștigate doare prin adevărurile lui Dumnezeu. „Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul” (Ioan 16:13).

Biblia ne avertizează în Efeseni 6:12: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.” Așa că „îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului” (Efeseni 6:11).

Aștept cu nerăbdare noul pământul, unde toate luptele din această viață se vor sfârși. Nu vom mai vedea vrăbiuțe în conflict unele cu altele. Ce pace!

autor: Lyn Welk-Sandy


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.