UN SUSȚINĂTOR CREDINCIOS

Căci ale Mele sunt toate dobitoacele pădurilor, toate fiarele munților cu miile lor (…), căci a Mea este lumea și tot ce cuprinde ea.
Psalmii 50:10,12

Au existat momente în viața mea când am fost, sau cel puțin așa credeam eu, în necazuri cumplite și m-am plâns Domnului că dacă ale Lui erau fiarele munților cu miile lor, nu putea oare să renunțe la câteva dintre ele și să mă ajute pe mine! Dar știți ce? Niciodată nu mi-a lipsit ceea ce aveam nevoie cu adevărat, ba din contră, adesea am avut chiar mai mult.

În 1973, după ce soțul meu și-a pierdut locul de muncă de la o fermă din nordul orașului Denver, ne-am întors în oraș faliți și fără un adăpost. Chiar atunci sufla un viscol puternic. Pentru că nu doream să ne mai petrecem încă o noapte pe bancheta Chevroletului model ’56 break, în temperaturi sub zero grade, am găsit o mică garsonieră pentru o sută de dolari pe lună. Cu o oarecare ezitare, am completat un cec pentru acea sumă, știind că în bancă nu aveam banii necesari care să acopere cecul. Dar, dimineața următoare, devreme, plănuiam să plecăm înainte ca proprietarul garsonierei să încaseze cecul. Nu știam ce altceva să facem. Va purta Dumnezeu de grijă? Cum va putea valida cecul? Măcar ne puteam bucura de o noapte într-un loc călduros.

În acea seară, am adus un braț de haine în cameră cu un motiv, dar nu mai știu exact de ce. Dimineața următoare, în timp ce ne strângeam lucrurile pentru a pleca, am băgat mâna în buzunarul de la o pereche de blugi din grămada de haine și a căzut o bucată de hârtie. Am luat-o și, spre surprinderea mea, am văzut în mână o bancnotă de o sută de dolari! Nu am idee cum a ajuns în acel buzunar. Nu îmi amintesc să o fi pus acolo, dar, de îndată, am mers și i-am depus la bancă, având astfel o lună la dispoziție pentru a ne regrupa și a plănui următoarea mutare. În ciuda planului meu imperfect de a ne purta de grijă nevoilor noastre, Dumnezeu, în dragostea Sa desăvârșită, mi-a arătat că El avea un plan mult mai bun. El întotdeauna are.

Multe dintre voi treceți prin situații nesigure chiar acum, poate nu din vina voastră. Dacă ești într-o astfel de situație, te provoc să predai orice problemă care pare că te depășește – și îți depășește capacitatea de a o rezolva – să o predai Domnului. El are o mie de căi prin care să te scape. El dorește să fie Susținătorul tău. El vrea să Își descopere dragostea și grija Lui față de tine. El dorește să aibă o relație cu tine deoarece tu ești copilul Lui iubit.

autor: Sylvia Sioux Stark


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.