PRIETENE ÎN PIJAMALE

Mai bine doi decât unul, căci se pot ajuta unul pe altul să reușească. Dacă unul cade, celălalt se poate întinde să-l ajute. Dar cineva care cade singur este într-un pericol real.
Eclesiastul 4:9,10, NLT

O cunosc pe prietena mea, Rachelle, dinainte să mă nasc – cel puțin, asta le spun mereu celorlalți. Părinții noștri au fost prieteni buni, iar noi am petrecut împreună cea mai mare parte a timpului. Una dintre cele mai frumoase amintiri ale familiilor lor s-a întâmplat când eu aveam doar doi ani. În seara aceea, familia lui Rachelle a venit la noi și a stat până târziu. Părinții noștri ne-au dus la etaj și ne-au pregătit pentru culcare. Totuși, eu și Rachelle nu eram deloc obosite. Am găsit pe jos o căciulă de iarnă și ne-am pus-o pe rând pe cap. Râdeam în hohote de felul cum arăta fiecare cu ea pe cap. Apoi, am început să sărim în pat și să cântăm din toți rărunchii: „Dacă ești fericit și știi asta, bate din palme” („Dacă vesel se trăiește, bate-așa”, n.t.). Părinții noștri au venit la noi și au făcut cele mai frumoase poze cu noi îmbrăcate în niște pijamale-salopetă galbene – acele poze sunt încă preferatele mele.

Când am împlinit cinci ani, noi ne-am mutat, dar niciodată nu am pierdut legătura cu Rachelle. Acum, în fiecare marți, vorbim la telefon și ne rugăm împreună. Ne-am ajutat reciproc atunci când am trecut prin perioade grele. Putem să trecem de la o stare la alta fără nicio problemă, să râdem despre momente comice și să vorbim despre subiecte spirituale profunde. Știu că ea este darul lui Dumnezeu pentru mine și Îi sunt recunoscătoare pentru asta.

Pe măsură ce trece timpul, realizez mai mult importanța prieteniei și a comuniunii. Dumnezeu nu vrea să ne ducem credința singuri. De aceea a creat prietenia. Îmi place mult să știu că mă pot baza pe cei din jurul meu. Este atât de important să ne formăm un grup bun de prieteni, pentru că ajungem să ne asemănăm cu cei cu care petrecem mai mult timp. Dumnezeu ne folosește pentru a ajunge la oamenii din jurul nostru. Este ușor să te simți singur și să crezi că doar tu te lupți cu greutățile, dar lucrul acesta nu este adevărat.

Dumnezeu va trimite la noi oamenii de care avem nevoie ca să ne ajute să ne apropiem de El. Gândește-te la cei din viața ta și întreabă-te dacă te ajută să te apropii de Dumnezeu. De asemenea, gândește-te la tine. Ești acel prieten de care ai nevoie să fie în preajma ta? Roagă-te pentru prietenii tăi și pentru cei care te înconjoară, și apoi mulțumește-I lui Dumnezeu pentru prietenia Lui – nu doar cu tine, ci și cu toți prietenii pe care i-a așezat în viața ta și pentru care te rogi.

Ashley Halvorson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.