UN ȘOARECE ÎN CASĂ!

Aruncă-ți sarcina asupra Domnului, și El te va susține.
Psalmii 55:22, BTF

Cu mulţi ani în urmă, pe vremea când soţul meu era director de tineret în regiunea Colorado, în perioada taberelor de vară, stăteam într-o căbănuță în munți. Puteam să mâncăm în sala de mese a taberei, dar aveam și o chicinetă pe care o puteam folosi dacă aveam nevoie sau doream acest lucru. Într-o vară, un șoricel cafeniu de câmp a decis că ar trebui să locuiască la noi în casă. Noi nu am fost de acord, așa că am folosit o mătură ca să-l dăm afară, pe ușă. Ne-am amuzat, dar l-am și compătimit puțin când l-am văzut cum alerga încoace și încolo, în fața ușii, încercând o cale de a pătrunde înapoi, în casă! 

Odată, în subsolul actualei noastre case, am găsit dovezi că împărțeam spațiul cu niște vietăți numite șoareci, așa că soțul meu a pus niște capcane. Nepoata noastră, aflată în vizită la noi, a văzut capcanele și s-a supărat, pentru că ea gândea că șoarecii erau niște creaturi mici și drăgălașe.

Apoi nu a mai fost un „bărbat al casei”, așa că atunci când descopeream că un colț al sacului cu semințe pentru păsări din garaj fusese ros, știam că avem un oaspete nedorit. Când a venit agentul de la serviciul de combaterea dăunătorilor pentru tratamentul anual împotriva termitelor, i-am spus despre problema șoarecilor. A pus o capcană cu otravă.

Pentru o vreme, capcana lui părea că rezolvase situația, până într-o zi, când m-am dus la subsol. Acolo am găsit un corp micuț, fără viață, zăcând pe pământ. Acum ce trebuia să fac? Chiar dacă nu voiam să mă ocup de șoarecele mort, nu era nimeni altcineva care să o facă. Totul depindea de mine. Așa că, în cele din urmă, mi-am făcut curaj, am luat o mătură și un făraș și, cu ajutorul lor, am reușit să pun cu grijă șoarecele într-o pungă pentru a fi aruncat. Până în prezent, se pare că nu au mai apărut alți șoareci.

 Cu toate acestea, mă întreb cât de mult permit „șoarecilor” lui Satana să-și instaleze reședința în viața mea? Pot să vin cu o listă lungă. Poate că și voi aveți o astfel de listă. Știu că am nevoie de ajutor ca să mă ocup de aceste păcatele enervante, dar nu întinzând capcane și punând otravă. Este Cineva care a promis că, „dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9). Nicio soluție nu poate să fie mai bună decât aceasta!

Mary Jane Graves


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.