ÎN DIRECT, ECHIPA ÎN DOI

Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului.
Romani 2:11

În fiecare zi, în birourile unde lucrez, radioul transmite emisiunile unuia dintre cele mai populare posturi. Un program de după-amiază are ca prezentatori o echipă mixtă, băiat și fată, care se autointitulează „În direct, echipa în doi”, întrucât ambii sunt gazdele programului. Emisiunile lor sunt interactive, amuzante și pline de informații pertinente. Programul se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau condiție, dovadă stând diversitatea de ascultători care intervin telefonic zilnic în cadrul programului. Apoi, într-o zi, s-a întâmplat un lucru groaznic. Ascultătorii și-au exprimat șocul și tristețea la auzirea știrii că fratele prezentatorului a fost împușcat mortal. Apoi, după două săptămâni, unul dintre prietenii apropiați ai prezentatoarei, de data aceasta, a fost împușcat mortal, în timp ce se apăra de atacatori. Durerea a fost greu de suportat pentru pierderile suferite de acești doi oameni care aduceau în fiecare zi bucurie ascultătorilor. Cu inima îndurerată am empatizat cu ei, în situația grea prin care au trecut.

Deși multora dintre noi ne place să auzim povești despre celebrități, uităm uneori că și oamenii celebri sau cunoscuți sunt ființe umane. Și ei sunt afectați de durere, de suferință, de tristețe, de bucurie și de pierderi. Pierderile teribile suferite de cele două gazde ale emisiunii „În direct, echipa în doi” întăresc faptul că toți avem nevoie de Domnul Isus. Cu toții trăim într-o lume distrusă, în care Dumnezeu este singura noastră speranță și răspunsul la toate problemele. Nu contează cine suntem, pentru că Dumnezeu nu promovează favoritismul (vezi textul biblic din introducere). Atunci când ni se întâmplă lucruri rele, El aude strigătele noastre de durere. El primește cu bucurie orice exprimare de fericire, laudă sau respect ca răspuns la binecuvântările venite din mâinile Sale bune. Nu vom înțelege niciodată lucrările lui Dumnezeu în toate circumstanțele vieții de pe acest pământ, dar putem să venim la El pentru încurajare, eliberare, vindecare și ajutor.

Atunci când trecem prin circumstanțe care ne afectează viața zilnică, putem să găsim o bucurie mai mare dacă ne aducem aminte să punem în practică un gând exprimat în fiecare zi de cele două gazde ale emisiunii „În direct, echipa în doi”: „Este drăguț să fii important, dar este mult mai important să fii drăguț.” Domnul Isus ne încurajează să-i tratăm pe oameni așa cum i-a tratat El, fără favoritisme. El consideră că așa cum îi tratăm pe ceilalți, Îl tratăm pe El (vezi Matei 25:31-40).

Dragi surori, fie ca astăzi să manifestăm față de oameni dragostea Domnului Isus. Împărțiți cuvinte de bunătate, zâmbiți în fața tristeții și dați un dar necesar pentru a face din lumea aceasta un loc mai bun.

Elizabeth Ida Cain


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.