DORINȚA INIMII

Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov. (…) Să-ţi dea ce-ţi doreşte inima şi să-ţi împlinească toate planurile tale!
Psalmii 20:1,4

În urmă cu cinci ani, după ce m-am căsătorit, locuiam și lucram în străinătate, în timp ce soțul meu locuia și lucra acasă. Primul an a fost greu, pentru că am stat mai mult departe unul de celălalt, întâlnindu-ne doar o dată la câteva luni. Am fost de acord ca fiecare să caute de lucru acolo unde se afla celălalt. Dacă unul dintre noi își găsea un loc de muncă sigur, celălalt trebuia să se mute. Dar, în adâncul inimii mele, mă rugam ca soțul meu să fie cel care să fie nevoit să facă acest pas. Amândoi am continuat să ne rugăm pentru această situație.

Într-o după-amiază de februarie, la două luni de la aniversarea primului an de căsătorie, am participat la obișnuita oră de rugăciune, organizată acolo unde lucram. În timp ce prezentam motivele noastre de rugăciune, unul dintre conducători a spus că trebuie să ne rugăm pentru intervenția divină a lui Dumnezeu, întrucât toți cei prezenți în acea zi trăiam departe de familiile noastre. Am simțit îndemnul să fac mai mult. În luna decembrie, depusesem cerere pentru un post la una dintre organizațiile internaționale cu sediul în țara mea. Așa că m-am hotărât să încep să postesc în fiecare luni, miercuri și vineri din acea lună și să mă rog ca solicitarea mea să fie aprobată. Prima zi de post a fost într-o miercuri. Chiar a doua zi, adică joi, am primit un e-mail de la organizația internațională unde depusesem cererea. Eram invitată să completez în scris o evaluare. Eram peste măsură de bucuroasă și L-am lăudat pe Dumnezeu pentru răspunsul la rugăciune.

Totuși, am continuat să postesc. În ultima zi a lunii februarie, care era o zi de luni, am primit un alt e-mail de la organizație, în care eram invitată pentru un interviu. Am primit postul și m-am întors acasă în luna iunie a acelui an. Am fost uimită de credincioșia pe care mi-o arătase Dumnezeu și pe care nu o meritam. Au fost multe alte ocazii când am simțit că Dumnezeu nu răspunde dorințelor inimii mele. Totuși, când îmi aduc aminte ce a făcut El pentru mine, știu că răspunsul Lui este pentru binele meu și potrivit voii Sale.

Să nu uitați niciodată să-I aduceți slavă Împăratului împăraților pentru ocaziile când v-a îndeplinit dorințele inimii și chiar pentru acele ocazii când ați simțit că El nu a făcut așa, pentru că planurile Lui nu urmăresc să ne facă rău.

Chipiliro Chonze Santhe


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.