ÎNCREDEȚI-VĂ DOAR ÎN DOMNUL ISUS HRISTOS

Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou, pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
Apocalipsa 21:1,2

Doamne, Dumnezeu nostru,

Trăim în ultimele zile ale istoriei acestui pământ. Biblia și pastorii ne spun adesea acest lucru. Evenimentele din ultimii zece ani par să confirme această realitate. Sunt tot mai multe catastrofele produse de cutremure de pământ, de uragane și alte dezastre legate de vreme. Focuri devastatoare care nu se sting săptămâni întregi lasă în urmă numai moarte și prăpăd.

Tată, inima omului pare să fie tot mai deznădăjduit de rea; în consecință, crimele și alte nelegiuiri cresc într-un ritm alarmant. Anul 2020 a adus boala COVID-19. Acest inamic invizibil a coborât peste noi ca o mașină de război supraîncărcată, omorând oameni, fără deosebire, și lăsând supraviețuitori, familii și comunități năucite și uimite. Oameni izolați în propria casă se întreabă: „Ce înseamnă toate acestea? Încotro să ne îndreptăm pentru răspunsuri?”

Doamne, pentru cei care citesc Scripturile, există răspunsuri care le dau căutătorilor de adevăr consolare, încurajare și mângâiere prin făgăduințele Tale.

Da, furtunile se dezlănțuie. Nu există niciun semn, nicio asigurare că aceste evenimente tumultoase vor dispărea curând. De fapt, Mântuitorul nostru ne-a avertizat: „Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci” (Matei 24:6). 

Îți mulțumim pentru că mângâi biserica Ta cu aceste cuvinte: „Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi… Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii” (Apocalipsa 2:10).

Tată, indiferent de starea în care se află lumea, copiii Tăi pot să se odihnească în Tine și să aibă pace, deoarece Cuvântul Tău făgăduiește că nu ne vei părăsi și nici nu ne vei lăsa (Deuteronomul 31:8). Privim spre Tine cu încredere și speranță și așteptăm venirea Ta, în curând, și Împărăția Ta de slavă.

Jasmine E. Grant


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.