SĂ FIU MÂINILE LUI

Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.
Marcu 10:16

Pentru femeile din Nepal, viața este grea. Fetele se căsătoresc foarte devreme și adesea sunt atât de nefericite, încât încearcă să-și pună capăt zilelor. Tânjesc să treacă la următoarea viață, sperând că va fi mai bună decât cea prezentă. Observ adesea acest lucru în spitalul în care lucrez.

O tânără fată se căsătorise cu un bărbat care nu i-a fost credincios. Ca lucrurile să fie și mai grave, ea îi născuse o fiică și nu un fiu. Fetița murise la naștere. Acum, această femeie era tratată nu ca o soție, ci ca o sclavă în casa bărbatului ei. După ce o femeie se căsătorește, nu mai este bine-venită în casa părinților ei, chiar dacă lucrurile nu merg bine sau soțul ei se poartă urât cu ea. Dimpotrivă, ea este de vină pentru orice problemă din familia lor și se consideră că aduce dezonoare familiei. Așadar, tânăra femeie a rămas pentru o vreme în spital. În cele din urmă a murit. Moartea ei a provocat o mare zarvă în fața spitalului de urgență. Familia fetei s-a bătut cu familia soțului, fiecare învinuindu-se reciproc de moartea ei. A fost chemată poliția pentru a pune capăt răfuielii. M-a durut inima pentru acea fiică a lui Dumnezeu și m-am rugat pentru cele aflate în situații identice.

Într-o zi, a venit la spital o femeie care era în travaliu, însă sarcina nu ajunsese la termen. Totuși, ea fost fericită după ce a născut un fiu, deși prematur și micuț. Am pus bebelușul, atât de mic, dar prețios în ochii lui Dumnezeu, într-un incubator și ne-am rugat pentru el. După câteva săptămâni, plămânii lui nu au mai putut funcționa și a murit. Mama bebelușului a fost devastată și apoi, pe neașteptate, a părăsit spitalul. A dispărut și bebelușul ei decedat. Am așteptat să se întoarcă. Când am văzut că nu se întoarce, am chemat poliția ca să o caute. Nu am aflat niciodată ce s-a întâmplat cu ea sau ce a făcut cu rămășițele bebelușului ei.

Este greu, uneori insuportabil, să vezi atâta tristețe și atâtea lucruri rele în lumea noastră. Mă rog pentru acele femei și acei copii și sper că, într-o zi, vor face cunoștință cu Dumnezeul vieții și cu bucuria Lui. Rugăciunea mea este ca ei să-L cunoască personal. Mă rog de asemenea să afle că, într-o zi, curând, El va veni înapoi și va face toate lucrurile noi. Până atunci, Îl rog să mă ajute să fiu mâinile Lui și să mă îngrijesc de aceia care suferă și se luptă cu viața.

Doamne, Tu care îi iubești pe copii, știu că ai grijă de toți copiii din lumea aceasta. Te rog azi să ne ajuți să arătăm măcar unui om cât de mult îl iubești. Amin!

Susen Mattison Molé


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.