UN BRETON PREA SCURT

Dacă vreunul dintre voi nu știe cum să înfrunte o anumită problemă, nu trebuie decât să-L întrebe pe Dumnezeu – care dă cu generozitate tuturor oamenilor, fără să-i facă să se simtă ridicoli sau vinovați – și va putea fi sigur că îi va fi dată înțelepciunea necesară.
Iacov 1:5, Phillips

Mami, nu ar trebui să tunzi bretonul lui Kathy? am întrebat eu.

La nouă ani, începusem să observ lucruri de felul acesta.

– Da, o să-l scurtez curând, a încuviințat ea.

Pe timpul verii, locuiam în tabăra de tineret a bisericii, unde părinții mei lucrau. O zi mai târziu am observat din nou bretonul lui Kathy, sora mea, care avea șase ani.

– De ce să nu-ți tai eu bretonul, am întrebat-o pe Kathy.

Când s-a îndoit de priceperea mea, i-am răspuns:

– Cât poate fi de greu?

Kathy s-a așezat pe un scaun în cabana noastră. Luând în mână foarfeca, am început să tai. Dar oare  de ce nu puteam să țin drept? Tot se ducea în sus. Întâi într-o direcție, apoi în alta. Și bretonul devenea tot mai scurt. Era mai greu decât îmi închipuisem. Nu mai eram așa de sigură pe mine, intrasem în panică, când am auzit un glas cunoscut. Mama a deschis ușa și a înțeles totul dintr-o privire.

– Mami, am crezut că te ajut scurtând eu bretonul lui Kathy, dar nu a mers bine, am mărturisit eu. Poți să repari tu?

Niciun cuvânt de reproș sau mustrare! Doar:

 – Oh, ar fi fost bine să ajung mai repede. Să vedem ce putem face. Și a luat foarfeca. Hm, nu prea am ce să mai îndrept!

 A încercat să îndrepte ce mai rămăsese din bretonul lui Kathy.

– E bine că părul crește, a spus mama optimistă. Îmi pare rău, Kathy, dar e tot ce am putut să fac cu ce a rămas din bretonul tău.

Nu mult după acest incident, am tuns bretonul meu, mai cu succes de data aceasta. Cândva, mai târziu, mama m-a întrebat:

– Rhonda, crezi că ai putea să mă tunzi?

Cât de ușor ar fi putut lucrurile să ia o altă turnură? Atitudinea practică, înțelegătoare, orientată spre soluții a mamei mi-a dat încredere să încerc din nou. Iar Dumnezeu făgăduiește că atunci când venim la El nu ne face să ne simțim nici ridicoli, nici vinovați. El vrea și poate să ne ajute. El răscumpără greșelile noastre și le folosește în bine.

Rhonda Bolton


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.