AJUTORUL MEU

Ajutorul îmi vine de la Domnul.
Psalmii 121:2

Am fost mereu o persoană emotivă. Plâng la filme, la povești prezentate în reclame…, la orice face apel la inimă, precum și în fața unor situații și împrejurări pe care nu le pot controla. Atunci când dau mărturie în biserică, diaconii știu că trebuie să aibă la îndemână o cutie cu șervețele. Dar, odată cu trecerea timpului, am început să plâng mai puțin. Am învățat să mă încred în Dumnezeu și să mă bucur mai mult. Dumnezeu m-a binecuvântat și am compania mea. Coordonez un centru de instruire pentru adulți cu dizabilități intelectuale și de dezvoltare. Îmi place ceea ce fac. Totuși, atunci când s-a declanșat pandemia de COVID-19, statul New Jersey a impus închiderea tuturor serviciilor neesențiale. La început nu ni s-a permis să lucrăm, nici mie, nici angajaților mei. Primul meu gând a fost să plâng, dar nu am putut. Lacrimile refuzau să vină. Am zis: Bine, Doamne, care este următoarea mea sarcină? Din moment ce ai permis să se întâmple așa ceva, înseamnă că dorești ca eu să fac altceva. Am fost șocată de propria declarație verbală. În fond, știam că, dacă nu voi lucra, totul va fi pierdut, nici muncă, nici venit. Închiderea centrului nostru urma să-i afecteze pe mai mulți, pe angajați, pe părinții celor pe care îi instruiam. De asemenea, avea să afecteze clădirea de birouri și noul nostru microbuz. Aceste îngrijorări au pus stăpânire pe mintea mea, dar Dumnezeu mi-a dat o astfel de pace, că nu am putut plânge, chiar dacă am vrut.

În cei peste cincizeci de ani de viață, am realizat că Dumnezeu controlează toate lucrurile. Biblia ne spune că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28). Biblia este plină de făgăduințele iubitoare ale lui Dumnezeu, în care ne putem încrede. Îl putem crede pe Dumnezeu pe cuvânt. Dragostea Lui față de noi mă uimește. Este preocupat de tot ceea ce ne preocupă pe noi. El mi-a binecuvântat cu adevărat afacerea, întrucât ni s-a permis să o redeschidem, cu condiția să nu ne întâlnim în grupuri mari. Centrul a putut funcția în continuare, dar să lucrăm cu clienții numai în mod individual. Cu aceste permisiuni, am putut să păstrez o parte din personal și chiar să angajez alte două persoane.

COVID-19 a testat credința noastră, a tuturor, până la un anumit punct, dar avem pace dacă știm că Dumnezeu este cu noi și are grijă de noi. Îi mulțumesc pentru pacea pe care mi-a dat-o. Isaia 26:3 făgăduiește: „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea.” Atotputernicul Iehova Dumnezeu m-a binecuvântat ca să pot continua să lucrez și să plătesc salariile tuturor celor care au depins de mine. A Lui să fie slava! Dumnezeu a fost o binecuvântare în toată această pandemie, iar minunile Lui continuă să aibă loc.

Avis Floyd Jackson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.