UNDE ÎMI SUNT OCHELARII?

După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei şi zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem.” Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte.
Luca 15:9,10

Eram în Port St. Lucie, Florida, iar plecarea spre casă era programată pe 6 februarie 2020. Deoarece zburam de la Fort Lauderdale către Edmonton, Canada, cu escală în Montreal, m-am hotărât să stau peste noapte la verii mei din West Palm Beach. A doua zi, mi-am împachetat lucrurile, am verificat din nou camera și apoi am plecat spre aeroport.

Când călătoresc, pun de obicei o pereche de ochelari în borsetă, pe care o bag în rucsacul de spate, și cealaltă pereche în gentuța cu documente, ca să ajung ușor la ei.

Zborul a întârziat și am pierdut legătura. O însoțitoare de bord m-a așteptat la poartă cu tichetele pentru hotel și mâncare. Apoi m-a ajutat să-mi adun bagajele și m-a dus la autobuzul care făcea naveta la hotel.

La ora 6 dimineaţa am luat autobuzul înapoi spre aeroport, după ce am verificat camera de hotel, ca nu cumva să uit ceva acolo. Am avut la dispoziție suficient timp, așa că am servit micul dejun și am citit devoționalul de dimineață. Am ajuns acasă, în sfârșit, cu bine, mai târziu cu o zi decât planificasem.

Acasă am despachetat valiza și rucsacul și mi-am golit geanta de călătorie. Stai! Unde este perechea mea nouă de ochelari? M-am întors la valiză și la rucsac și am verificat din nou toate buzunarele, dar în zadar. I-am sunat pe verii mei din Montreal și i-am întrebat dacă lăsasem ochelarii în cameră, dar nu erau nici acolo. Știam că nu apelasem la ei în Montreal, așa că unde puteau fi? Am început să mă rog fierbinte, mai ales pentru că erau ochelarii pe care îi foloseam la biserică.

A doua zi era Sabat, așa că nu m-am mai gândit la situație și mi-am continuat ziua.

Duminică, am spus familiei mele că nu îmi puteam găsi ochelarii. Mi-am frământat mult mintea, frământare care mi-a produs doar durere de cap.

Apoi mi-a venit un gând: „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). M-am gândit la alte lucruri și m-am dus la culcare.

Luni dimineața devreme, am auzit o voce zicând: Uită-te în cutia cu ochelarii de soare. Am sărit jos din pat și m-am dus să caut cutia. Ochelarii erau acolo!

Este ceva prea greu pentru Dumnezeu? El te va căuta și te va găsi și pe tine!

Sharon Long


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.