REDACTORUL POVEȘTII NOASTRE

Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină, dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.”
Geneza 2:16,17

Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi.
Iosua 24:15

Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi rod.
Ioan 15:16

În Geneza 2:16,17, porunca lui Dumnezeu pentru primii noștri părinți este clară: „Să nu mănânci din pomul cunoștinței binelui și răului.” Cunoaștem toți această relatare. Adam și Eva au mâncat din pom, chiar pomul din care li se spusese să nu mănânce. Deși le poruncise altceva, Dumnezeu nu a făcut nimic ca să împiedice această alegere nefericită. Astfel, păcatul a început să-și manifeste prezența în lume.

Este clar de asemenea că abaterea de la voia lui Dumnezeu a produs doar suferință și durere. În ciuda acestei realități, Dumnezeu nu ne-a privat de darul alegerii libere, pe care tot El ni l-a dat. Totuși, asemenea tuturor lucrurilor din lumea noastră, darul desăvârșit al alegerii a fost alterat de păcat. I-am întors spatele lui Dumnezeu, complăcându-ne în acte nemiloase și odioase. O, dacă am fi urmat sfatul Lui încă de la început!

Chiar și astăzi Dumnezeu ne permite să alegem. Ne dă un pix și o hârtie ca să ne scriem propria poveste. Ne oferă calitatea de „autor”. Din propria experiență în ale scrisului, știu cât de mult se poate complica o poveste. La fel stau lucrurile și cu povestea vieții noastre. Aceasta devine complicată și confuză. Când încercăm să lămurim lucrurile, este ușor să cădem pradă anxietății și îngrijorării, trecând prin durere și dezorientare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a dat o făgăduință. El nu ne cere să ne scriem singuri povestea. În schimb, El bate ușor la inima noastră și cere să intre. Dacă acceptăm această cerere, Dumnezeu Se bucură să fie „redactorul” vieții noastre.

Dintr-odată, viața noastră indisciplinată ajunge să urmeze un plan organizat. Aceasta nu înseamnă că este lipsită de păcat. Ni se oferă în continuare darul de a alege. Totuși, atunci se manifestă gloria puternică a Redactorului. Prin cruce, greșelile noastre sunt îndreptate. Prin sângele Său, păcatul nostru este șters, iar noi putem avea biruință în El. Lăsați-L pe Dumnezeu să fie Redactorul poveștii al cărei autor v-a acordat libertatea să fiți.

Madeleine E. Miyashiro


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.