SĂ NU RĂMÂNEM ÎN URMĂ!

Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.
Apocalipsa 3:20

Eu și familia mea ne-am mutat de curând într-un alt oraș, deoarece soțul meu, fiind pastor, a fost transferat într-un district nou. Era timpul să facem cunoștință cu oameni noi și să explorăm împrejurimile.

Într-o zi, vecinii noștri de peste drum au venit la noi ca să ne ureze bun venit. Am observat pe aleea din fața casei lor o pisică-tigru portocalie, foarte frumoasă, și i-am întrebat cum o cheamă. „A, da, nu este pisica noastră”, au răspuns ei, „dar i-am pus numele Cammie. În urmă cu câțiva ani, proprietarii ei au plecat și pur și simplu au părăsit-o.” Eu iubesc animalele și mi-a părut rău de Cammie, așa că m-am decis să mă împrietenesc cu ea și să o hrănesc. Am început să o hrănesc în fiecare zi. Curând, ea m-a lăsat să o mângâi în timp ce mânca.

Într-o dimineață extrem de rece, Cammie a venit la ușa noastră și a încercat să intre în casă. Îmi doream atât de mult ca ea să intre ca să se încălzească, însă îmi era teamă că odată intrată nu va fi fericită cu adevărat. Acum avea libertatea să se plimbe în voie pe afară și ar fi găsit probabil prea restrictiv să trăiască într-o casă. Deși dorea să fie înăuntru, s-ar fi sălbăticit și nu m-ar fi lăsat nici măcar să o iau în brațe. Cammie nu ar fi înțeles că nu are voie să zgârie mobila sau să se urce pe masă. Nu, mi-a fost teamă că nu se va acomoda, mai ales că aveam deja o pisică de paisprezece ani, care se obișnuise cu noi. Dacă am fi păstra-o pe Cammie înăuntru casei, pacea noastră, dar și a ei ar fi dispărut.

Această situație mi-a amintit de faptul că Dumnezeu tânjește să-i lase pe toți oamenii creați de El să intre în ceruri. De fapt, el ne spune în 1 Timotei 2:4 că Mântuitorul nostru „voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului”. Problema este că, dacă ei nu-I vor permite lui Isus să-i schimbe, nu vor fi fericiți acolo. Nu doar că le-ar fi imposibil să-și găsească locul, dar prezența lor ar distruge pacea tuturor celor din jur.

Așa cum noi nu am putut-o lăsa pe Cammie în casa noastră, pentru că nu se putea schimba ca să se acomodeze cu locul acela, tot așa Domnul Isus nu poate permite accesul în ceruri al păcătoșilor care refuză să se schimbe. Din păcate, El este nevoit să-i lase dincolo de porțile cerești. Fiecare dintre noi să-și mărturisească păcatele, să accepte de la Domnul Isus darul mântuirii și să-I permită Duhului Sfânt să-l schimbe acum, pentru ca, atunci când va veni El, să nu rămânem în urmă.

Christa White Schiffbauer


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.