ÎNGERI VEGHEAZĂ ASUPRA TA

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Pe insula pe care m-am născut sunt șerpi foarte veninoși și periculoși, lungi de un metru și jumătate sau doi și groși cam cât brațul unui bărbat. În mod remarcabil, puțini oameni supraviețuiesc dacă sunt atacați și mușcați de un șarpe. Nu trebuie să mai spun că toți erau foarte speriați de ei.

La acea vreme, tatăl meu închiria parcele de pământ pe care planta legume pentru a suplimenta venitul familiei. Înainte de sezonul de semănat, el a curățat locul de buruienile care au invadat proprietatea. În multe ocazii a întâlnit aceste reptile înspăimântătoare; totuși, Dumnezeu întotdeauna a vegheat asupra lui. Acești șerpi au nervi sensibili pe partea exterioară a abdomenului, care le permit să simtă prezența unei persoane. Astfel, ei se pot poziționa trăgându-și tot corpul într-un cerc spiralat, cu capul deasupra; gata să atace persoana înainte ca aceasta să simtă prezența șarpelui.

Într-o ocazie, tatăl meu curăța frunzele uscate din jurul bananierilor, sprijinindu-se de un copac căzut. Mai târziu ne-a povestit că, dintr-odată, a auzit că cineva îl striga pe nume. Acest lucru l-a uimit, deoarece știa că este singur pe câmp.

Foarte repede s-a întors să vadă cine era acolo. Atunci a văzut un șarpe foarte mare, cum nu a mai văzut vreodată. S-a rugat și încet s-a retras pentru a mări  distanța dintre el și șarpe. Din fericire, a reușit să pună mâna pe un băț lung cu care a omorât periculoasa reptilă. Totuși, a fost atât de speriat de această întâlnire, încât s-a întors acasă mai devreme, după ce și-a dat seama cât de aproape a fost să fie atacat de șarpe.

Dacă nu ar fi fost protecția Domnului, tatăl meu ar fi fost ucis. Cu toții am fost recunoscători lui Dumnezeu pentru ochiul Său veghetor asupra noastră. Fără îndoială că un înger al Domnului l-a strigat pe tatăl meu pe nume, salvându-l astfel.

Când Biblia vorbește despre șarpele șiret care caută pe cine să înghită, nu este nicio îndoială: Satana așteaptă orice mișcare pe care am putea-o face departe de protecția Tatălui ceresc și este gata să lovească cu furie. Îi mulțumesc Tatălui ceresc care ne protejează, ne eliberează și ne ține departe de colții lui Satana.

Flore Aubry-Hamilton


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.