DORMI CA SĂ TRĂIEȘTI

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.
Proverbele 14:12

Dar este doar ora 22, s-a plâns Melissa. Și această carte este atât de interesantă!

– Ora 6 dimineața va veni mai repede decât crezi, i-am spus eu. Știi că creierul tău funcționează mai bine când dormi opt ore. Este timpul să te pui la somn.

– Dar mă descurc și cu șapte ore, a insistat Melissa.

– Poate te descurci, am răspuns eu, dar, când dormi doar șapte ore, creierul tău este iritabil și tinde să se plângă, să se vaite, să se certe și să amâne.

– Nu, nu-i adevărat, m-a contrazis Melissa. Este creierul meu și știu când este iritabil și certăreț.

– Chiar asta e problema, i-am răspuns, schițând un zâmbet. Studiile arată că oamenii care nu se odihnesc suficient nu sunt conștienți că creierul lor nu funcționează la nivel optim. În plus, privarea de somn și obezitatea sunt legate, și obezitatea tinde să scurteze viața. Tu cât vrei să trăiești, Melissa?

– Cel puțin 122 de ani, 164 de zile, la fel ca Jeanne Louise Calment din Arles, Franța, a spus ea.

– Recomandarea numărul unu – în urma California Human Population Laboratory Study pentru o viață mai lungă și mai calitativă – este somnul, am spus eu. Este factorul cel mai determinant pentru longevitate. Trebuie să îi dai minunatului tău creier, împrumutat ție ca să îl folosești pe această planetă, odihna de care are nevoie. Aș vrea să faci alegeri bune, Melissa.

Melissa a oftat.

– Chiar acum te contrazic, mă cert, nu-i așa? Și, pur și simplu, nu vreau să recunosc! La urma urmei, poate creierul meu este obosit!

De această dată chiar am râs.

– Este o cale care poate părea bună omului, dar îi poate scurta viața și îi poate influența negativ toate relațiile. Știu că tu vrei să te descurci mai bine decât merge și așa.

– Chiar vreau să îmi îngrijesc bine creierul și să trăiesc mult – așa că îmi voi pune creierul la odihnă acum. Îmi pare rău că te-am contrazis.

 Melissa a zâmbit și a închis cartea.

Doamne, ajută-mă să fiu dispusă să îmi corectez purtarea și să fac ceea ce știu că este bine, la fel ca acest copil.

Arlene R. Taylor


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.