MAME

Face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei.
Psalmii 113:9

În Statele Unite ale Americii se sărbătorește în fiecare an Ziua Mamei. Aceasta este o zi în care îți amintești de vremurile bune petrecute cu mama sau o zi în care creezi amintiri noi. Este o zi pe care o petreci cu copiii tăi, simțind că ești binecuvântată pentru că Dumnezeu ți-i i-a dat. Dar o femeie din Vechiul Testament nu avusese parte de binecuvântarea de a fi mamă. Chiar de la începutul povestirii ei, vedem că Ana suferă din cauza abuzului verbal al celei de-a doua soții a soțului ei, care avea mai mulți copii. Deși Ana s-a rugat adesea pentru infertilitatea ei, visul de a deveni mamă încă nu devenise realitate pentru ea.

Ai avut prietene care și-au împărtășit entuziasmul de a fi însărcinate, uitând complet că tu te-ai rugat pentru aceasta de atâta timp? Desigur, te bucuri pentru ele, dar propria durere este adâncă. Poate te-ai întrebat: Aude Dumnezeu rugăciunile altora, dar nu și pe ale mele?

Fiind în vizită la templu cu familia, Ana stăruie înaintea lui Dumnezeu în dreptul ei încă o dată. Ea este atât de concentrată pe cererea ei, încât uită că în jur mai erau și alte persoane. Eli, preotul, a judecat cu totul greșit neliniștea ei, ca fiind o persoană beată. Sărmana Ana! Ea îi explică situația. Eli este suficient de corect încât să recunoască faptul că a judecat greșit și a binecuvântat-o. Dumnezeu a spus „da” la timpul potrivit. Cu profundă recunoștință pentru băiețelul ei, Samuel – fiul care a făcut-o mamă – Ana își ține promisiunea făcută lui Dumnezeu. Ea îl dă pe băiat Domnului ca să slujească la templu. Probabil că neliniștea cauzată de despărțire a fost mare. Totuși, ea și-a ținut promisiunea față de Dumnezeu, având încredere că El va fi cu Samuel.

Noi, mamele, încercăm să ne protejăm copiii de influențele greșite. Îmi amintesc cât de mult am căutat o casă într-o zonă sigură, frumoasă, când băieții noștri au fost mici. Am fost atenți cine erau prietenii lor când erau tineri. Totuși, Samuel trăia la templu cu un preot care nu și-a disciplinat propriii băieți. Dar rugăciunile stăruitoare ale Anei l-au protejat pe fiul ei de practicile rele din jur. Tot așa și noi trebuie să ne încredem în Dumnezeu și să îi punem pe copiii noștri în mâinile Sale capabile. Fiul cel mare al Anei, Samuel, a devenit unul dintre cei mai mari judecători pe care i-a avut Israelul.

În restul poveștii acestei mame vedem că Ana a fost binecuvântată cu mai mulți copii, deși îl vizita cu credincioșie pe Samuel în fiecare an la templu. Prin credința și credincioșia unei mame, Dumnezeu a înfăptuit o minune în viața ei și a binecuvântat, prin fiul ei, o națiune întreagă.

Louise Driver


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.