MINUNI MODERNE

Tu ești Dumnezeul care faci minuni; Tu Ți-ai arătat puterea printre popoare. Prin brațul Tău, Tu ai izbăvit pe poporul Tău.
Psalmii 77:14,15

Iubesc povestirile despre minuni, în special cele ale oamenilor precum dr. Ben Carson, un neurochirurg renumit la nivel mondial. El povestește despre minuni, dar spune clar că „Domnul, nu eu”. Odată a avut un pacient de cinci ani diagnosticat cu cancer de trunchi cerebral. Alți câțiva chirurgi au renunțat la cazul lui. Deși dr. Carson a ezitat, totuși a hotărât să continue cu operația, salvând viața copilului. „Treizeci de ani mai târziu”, spune Carson, „m-am interesat să văd ce face. Este pastor!”

Astăzi și eu am povestea mea despre minuni: sărbătoresc a nouăsprezecea aniversare a diagnosticului primit, cancer la sân în stadiul patru. Mi s-a spus că speranța de viață este de cinci ani, mult prea devreme ca să îi părăsesc pe nepotul meu de trei ani, Andrew, și nepoțica mea de șase luni, Micah. De ce ai vrea să sărbătorești un așa eveniment? Familia mea le-a reamintit doctorilor că eu am făcut tot ce mi-au recomandat: operație, radiații și mult temuta chimioterapie. Doctorii le-au explicat că șansele erau mari ca boala să revină deoarece erau metastazase la nodulii limfatici. „Este în fluxul sanguin”, a afirmat clar un medic. „Trebuie să vă avertizăm că doar o minune vă mai poate ajuta acum.” Exact așa cum mă avertizaseră, cancerul a revenit în 2006, dar aceleași tratamente mi-au mai dat paisprezece ani fără cancer. Astăzi mă bucur de nepoții mei care deja sunt mari.

Ei, la rândul lor, au povestiri despre minuni. Liceanul Andrew s-a accidentat la un meci de fotbal atât de tare, încât a spus la un moment dat: „Buni, mi-aș dori ca medicul chirurg să îmi amputeze acest picior. Ar fi mult mai bine.” Dar, în urma multor rugăciuni, terapie intensă și multă credință, el este un supraviețuitor. Acum este student la facultate.

Adolescenta Micah a fost implicată într-un accident frontal. Persoana de la tractări a întrebat: „Cum este posibil ca să fi supraviețuit cineva aici?” Celălalt șofer a murit pe loc; Micah a avut nevoie doar de o operație la genunchi.

De ce noi am supraviețuit și atâția alții nu? Nu știu. Mintea și inima mea nu pot înțelege, dar suntem recunoscători și știm că Dumnezeu are motivele Lui.

Accept aceste minuni ca daruri din partea lui Dumnezeu.

Jane Wiggins Moore


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.