UN CUVÂNT DE APRECIERE

Domnul să te binecuvânteze și să te păzească! Domnul să facă să lumineze fața Lui peste tine și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe fața peste tine și să-ți dea pacea! 
Numeri 6:24-26

Aceasta este o poveste foarte bună și demnă de povestit”, a spus Penny Wheeler, prietena mea de-o viață care a slujit de-a lungul anilor cu credincioșie în diverse funcții în cadrul Departamentului Misiunea Femeii. Prețuiesc foarte mult opinia ei. Penny este ca o mătușă (în familia lui Dumnezeu) pentru băiatul meu, Sonny. El îi spune DeeDee, alintul lui pentru mătușa. Acesta este numele și pentru unul dintre șoferii lui preferați, Gerry. Cel mai frecvent, tata Ron este șoferul nostru, dar în nenumărate ocazii a fost nevoit să își trimită „încărcătura lui specială” cu altcineva. De fapt, eu și Sonny am parcurs mii de kilometri împreună, călătorind în special din nordul statului Alberta, Canada, pentru a vizita familia și prietenii din statul Oregon. Lui Sonny îi place să pornească în călătorii lungi! Adesea, la momentele de laudă și rugăciune de la biserică, Sonny se ridică în picioare și proclamă în fața adunării: „Mergem mașina, DeeDee?” El își amintește de vremurile bune și își dorește cât mai multe călătorii distractive! Familia bisericii nu are nevoie de nicio explicație. Ei știu cât de mult o îndrăgește Sonny pe DeeDee a lui. Ea este în echipa lui de susținere ca îngrijitoare de rezervă. Vedeți voi, până în prezent, cea mai mare realizare a lui Sonny a fost să renunțe la scutece cam pe la doisprezece ani.

Referitor la călătoriile mele și ale lui Sonny, tata Ron mi-a dat cândva un sfat foarte înțelept: „Ori de câte ori aveți nevoie să oprim la vreun magazin pentru a folosi toaleta, vă rog să cumpărați ceva. Așa este politicos și bine!” Pentru că nu avem nevoie de cadouri, cumpărăm ceva ieftin. Apoi, Sonny îi înapoiază obiectul cumpărat casieriței care tocmai ce i l-a vândut. Soony mulțumește și apoi își spune povestea lui de viață în limbajul „Sonny”. Este un discurs cam de două minute! Face tot posibilul să își mai facă un prieten pe această parte a Paradisului. Apoi explic – micul dar este un „semn de apreciere pentru că am putut folosi toaleta”.

A ne exprima recunoștința în acest mod este un alt motiv de bucurie în viața mea. Cred că fiecare dar mic a însemnat un dolar bine cheltuit pentru a ne exprima aprecierea și pentru a ne face un prieten nou.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.