Din iubire pentru animale

Căci erați ca niște oi rătăcite. Dar acum v-ați întors la Păstorul și Episcopul sufletelor voastre. (1 Petru 2:25)

Dreptatea Ta este ca munții lui Dumnezeu, și judecățile Tale sunt ca Adâncul cel mare. Doamne, Tu sprijini pe oameni și pe dobitoace! (Psalmii 36:6)

În cei șaptezeci de ani de viață ai mei am avut opt câini, cinci pisici, patru papagali, doi gerbili, un șoarece și mai mulți pești. Majoritatea dintre noi, cei care avem animale de companie, le iubim „în sănătate și în boală, până moartea ne va despărți”. În ciuda problemelor lor, nu am vrea ca lucrurile să stea altfel. Ca iubitori de animale, ne plac și animalele sălbatice de la grădina zoologică și ne place să urmărim materiale video pe YouTube cu năzdrăvăniile lor. Multe animale sunt afectuoase și răsfățate. Altele sunt frumoase și inteligente. Multe au trăsături de admirat. Altele nu. Fiecare avem câte un favorit. (Câinele meu, Maltipoo, este un amestec între foarte bun și foarte rău.)

Ce anume ne face să ne iubim animalele de companie și alte animale?

Cred că răspunsul îl găsim la creație. Dacă Dumnezeu nu ar fi iubit animalele, El nu ar fi creat o atât de mare varietate. Imaginația Sa, simțul umorului și dragostea pentru frumos le vedem în girafă, cangur, păsările tropicale multicolorate și în uriașa balenă. La început, întregul regn animal a fost prietenos cu oamenii. Când Dumnezeu a creat omul și animalele, El a spus că toate erau foarte bune (Geneza 1:31). Cred că intenția lui Dumnezeu a fost ca oamenii și animalele să se iubească. Lucrurile vor fi din nou așa pe pământul cel nou (Isaia 11:6-9).

Isus este cunoscut ca Păstorul cel Bun. El își iubește oile. În pila cu oaia pierdută (Luca 15:3-7), îl putem vedea pe Isus lăsând turma și mergând după cea pierdută. Tu te-ai rătăcit de turma Sa? Noi slujim unui Dumnezeu iertător, plin de iubire. Dovada? Dumnezeu L-a dat pe Isus să moară pentru păcatele noastre pentru ca noi să nu murim. Acceptând darul Său, noi vom trăi cu El pentru totdeauna. „Tot așa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește decât pentru nouăzeci și nouă de oameni neprihăniți care n-au nevoie de pocăință” (Luca 15:7).

Bonusul? Putem trăi și ne putem juca cu orice animal – fără teamă – spre bucuria inimii noastre. A iubi animalele este dorința lui Dumnezeu pentru noi acum și în toată veșnicia.

Donna J. Voth


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.