Ai știut și nu mi-ai spus?

Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Și cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? (Romani 10:14)

Nimic nu se aseamănă cu trădarea. Te face să dai la o parte toată încrederea pe care ai avut-o în cineva.

„Ai știut și nu mi-ai spus?” am întrebat încercând să îmi țin sub control șuvoiul de emoții care mă asaltau ca un tsunami. În acea clipă nu mi-a păsat că „Felicity” și „Anita” erau prieteni dinainte de a apărea eu. Mă afecta faptul că tot ce am crezut că știu despre prieteniile mele se năruia în fața ochilor și că nu puteam face nimic pentru a opri acest lucru.

Sunt sigură că pentru Felicity a fost dificil, deoarece ea era prietenă cu amândouă, dar în acel moment eu eram rănită. Sufeream, neținând cont de anii numeroși în care am fost prietene, mi se părea că acum toți îmi ascundeau adevărul despre Anita, despre care am crezut că îmi este apropiată – și cel care cândva a promis înaintea lui Dumnezeu că mă va prețui pentru totdeauna, dar care de bunăvoie a renunțat la acest rol. Acum erau logodiți. Dar suferința nu era provocată doar de faptul că acum cuplul era logodit, ci de faptul că nu li s-a părut că sunt importantă încât să mă informeze – codul prieteniei a fost distrus.

Mi-a fost mult mai ușor să iert cuplul pentru presupusa lor trădare, dar eu am crezut că cel puțin Felicity și eu eram mai apropiate de atât. Ea avea o informație pe care mi-a ascuns-o, pentru că a crezut că nu era datoria ei să mi-o spună. Ea a crezut că era mai bine să aflu informația de la sursă. Ea a crezut că dacă pur și simplu nu se amestecă în această situație, pentru ea nu va fi o problemă.

Dar a fost.

Toate aceste emoții intense m-au făcut să mă gândesc la mărturia pe care o dăm în fiecare zi. Dacă păstrăm tăcerea și nu spunem nimic despre Mântuitorul Isus care Se va întoarce într-o zi – și una dintre prietenele noastre își dă seama că tu ai știut de întoarcerea Lui, dar nu i-ai spus – cât de îngrozitor va fi? Cât de nemilos ar fi să ai o informație care ar putea pregăti pe cineva pentru o schimbare mare, și totuși să nu o spui altora? Dacă Dumnezeu ar spune cuiva: „Nu te-am cunoscut niciodată”, doar pentru că tu ai ales să-i lași pe alții să fie purtătorii de cuvânt ai lui Dumnezeu în loc să iei tu acest rol?

Rachel Privette Jennings


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.